Με τις ιδιωτικοποιήσεις να είναι ένα από τα καυτά θέματα της πολιτικής ατζέντας του φθινοπώρου, η κυβέρνηση καλείται να λύσει άλλη μία δύσκολη εξίσωση: Τη στελέχωση του υπερ-Ταμείου που θα αποσπάσει από τα χέρια υπουργών περαιτέρω κυβερνητική ύλη και γι’ αυτό φοβίζει πολλούς.

Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Στις αυγουστιάτικες ωστόσο ζυμώσεις τους, θεσμοί και κυβέρνηση συζήτησαν μια σειρά από ονόματα και άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτές θεωρούν ότι καλό είναι το «κλειδί» του Ταμείου να είναι γαλλικής προέλευσης.

Εννοούν τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου (Supervisory Board), ο οποίος βάσει νόμου ορίζεται από τους θεσμούς, και εκτιμούν ότι μια καλή και εύπεπτη πολιτικά λύση για την κυβέρνηση θα ήταν να τοποθετηθεί στη θέση αυτή Γάλλος αντί π.χ. Γερμανού ή Ολλανδού. Αφενός γιατί ο πρόεδρος Ολάντ έχει σταθεί πολύ στην κυβέρνηση Τσίπρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφετέρου γιατί το νέο Ταμείο έχει στηθεί πάνω στη φιλοσοφία του αντίστοιχου γαλλικού.

Αν και το τιμόνι δεν έχει κλειδώσει ακόμη, λέγεται ότι θεσμοί και κυβέρνηση συναινούν στο πρόσωπο γάλλου τραπεζίτη, το όνομα του οποίου είχε παίξει και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα Σαββατοκύριακο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ