
Όλα τα πέσος της ζωής του: Ο Γκ. Γκ. Μάρκες σε χαρτονόμισμα της Κολομβίας
Αποτίοντας φόρο τιμής σε ένα από τα σπουδαιότερα παιδιά της στη σύγχρονη εποχή, η Κολομβία έθεσε σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 50 χιλ. πέσος με τη μορφή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Τα πρώτα χαρτονομίσματα κυκλοφόρησαν στην Αρακατάκα, την πόλη που είχε γεννηθεί ο νομπελίστας συγγραφέας.
Αποτίοντας φόρο τιμής σε ένα από τα σπουδαιότερα παιδιά της στη σύγχρονη εποχή, η Κολομβία έθεσε σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 50 χιλ. πέσος με τη μορφή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Τα πρώτα χαρτονομίσματα κυκλοφόρησαν την Παρασκευή στην Αρακατάκα, την πόλη που είχε γεννηθεί ο νομπελίστας συγγραφέας.
Παρουσιάζοντας το νέο χαρτονόμισμα (η αξία του οποίου αντιστοιχεί σε περίπου 15 ευρώ), ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κολομβίας είπε πως ο Μάρκες «έφερε το όνομα της Κολομβίας σε όλο τον κόσμο» με το έργο του.
Ο Μάρκες, ένας από τους δύο άρχοντες του «μαγικού ρεαλισμού» στην ισπανόφωνη λογοτεχνία (μαζί με τον Μπόρχες), είχε γεννηθεί το 1927.
Το γνωστότερο έργο του, με ευρύτατη απήχηση, ήταν τα Εκατό Χρόνια Μοναξιάς, και ο συγγραφέας τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982. Πέθανε στο Μεξικό το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία αναλαμβάνει «περισσότερη ευθύνη» στην άμυνα της Ευρώπης – Παρουσίασε τη στρατιωτική στρατηγική της
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα: Οπαδός κατέρρευσε στο Καμπ Νου – Τον επανέφεραν οι γιατροί
- Google: Μετατρέπει το Gemini σε έναν παντογνώστη ψηφιακό συνεργάτη
- Το «έπος» του Μεντιλίμπαρ – 19 χρόνια από την ιστορική άνοδο της «Πουσέλα» (Vid)
- ΗΠΑ εναντίον Ιράν: Η σύγκρουση μεταφέρεται στον Ινδικό Ωκεανό και το διπλωματικό αδιέξοδο βαθαίνει
- Η Ναόμι Γουότς μεταμορφώνεται στην σπουδαία μπαλαρίνα Μάργκοτ Φοντέιν




