Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κριμαία: Ρωσικές δυνάμεις εκπαιδεύονται στην επιμελητειακή υποστήριξη

Κριμαία: Ρωσικές δυνάμεις εκπαιδεύονται στην επιμελητειακή υποστήριξη

Ρωσικές ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης. Η αναφορά έρχεται ενώ οι τόνοι μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για το ζήτημα της Κριμαίας έχουν κλιμακωθεί και η Ευρώπη παρακολουθεί με ανησυχία - με το Βερολίνο να δείχνει στις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των κυρώσεων.

Ρωσικές ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο RIA ανέφερε, επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ότι έγινε «πρόβα σεναρίου ασκήσεων επιμελητειακής υποστήριξης σε σχηματισμούς στην Κριμαία» από μέσα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και από χερσαία τμήματα της Νότιας Περιφέρειας.

Η αναφορά έρχεται ενώ οι τόνοι μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για το ζήτημα της Κριμαίας έχουν κλιμακωθεί και η Ευρώπη παρακολουθεί με ανησυχία – με το Βερολίνο να δείχνει στις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των κυρώσεων.

Η γερμανίδα καγκελάεριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο RND, ότι η Ρωσία προκάλεσε μεγάλη κρίση με την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξή στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία: «Η Ευρώπη όφειλε να αντιδράσει κατά της παραβίασης αυτής των βασικών αρχών» σημειώνει η Μέρκελ στη συνέντευξή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτει ότι μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εργάζονται με «όλες τους τις δυνάμεις» για να παροτρύνουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός παρ’ όλες τις δυσκολίες.

«Αυτό είναι και παραμένει το κριτήριο για το μέλλον των κυρώσεων» σημειώνει η καγκελάριος Μέρκελ.

Η ΕΕ συμφώνησε τον Ιούνιο να επεκτείνει έως τα τέλη του Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία στον ενεργειακό, οικονομικό και αμυντικό τομέα όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και άλλοι Σοσιαλδημοκράτες, έχουν υιοθετήσει ωστόσο έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο, λέγοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να καταργήσει σταδιακά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία αν υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024