Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και πάλι στις 30 μέρες προθεσμία για τις μεταβολές στοιχείων στην Εφορία

Και πάλι στις 30 μέρες προθεσμία για τις μεταβολές στοιχείων στην Εφορία

Στις τριάντα ημέρες επανέρχεται η προθεσμία δήλωσης μεταβολών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων στο μητρώο της Εφορίας. Η προθεσμία έχει αλλάξει τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Τον Ιούλιο του 2013 καθιερώθηκε προθεσμία 30 ημερών, στο τέλος του 2013 μειώθηκε σε 10 και τώρα επανήλθε στις τριάντα.

Στις τριάντα ημέρες επανέρχεται η προθεσμία δήλωσης μεταβολών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων στο μητρώο της Εφορίας.

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιείται διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε στο τέλος Ιουλίου και ορίζει ότι ο φορολογούμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τη Φορολογική Διοίκηση εντός τριάντα ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά τον χρόνο της εγγραφής.

Η υποχρέωση ενημέρωσης για μεταβολές στα ατομικά στοιχεία φορολογούμενου φυσικού προσώπου που δεν αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητά του δεν υπόκεινται σε προθεσμία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο φορολογούμενος δεν μπορεί να επικαλείται έναντι της Φορολογικής Διοίκησης τις παραπάνω μεταβολές στοιχείων μέχρι τον χρόνο ενημέρωσης του μητρώου.

Οι διατάξεις έχουν ισχύ αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου 2016, όταν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καταλαμβάνουν και περιπτώσεις για τις οποίες η προθεσμία των δέκα ημερών για την υποβολή της σχετικής δήλωσης μεταβολής δεν είχε λήξει κατά τις 3/8/2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία έχει αλλάξει τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Τον Ιούλιο του 2013 καθιερώθηκε προθεσμία τριάντα ημερών, στο τέλος του 2013 η προθεσμία μειώθηκε σε δέκα ημέρες και τώρα επανήλθε στις τριάντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024