Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ για τον Γουέιντ φαν Νίεκερκ στα 400μ.
Ο Γουέιντ φαν Νίεκερκ από τη Νότια Αφρική «έσπασε» τα χρονόμετρα στον τελικό των 400μ ανδρών στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού πήρε την πρώτη θέση με 43.03 που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Αμερικανός Μάικλ Τζόνσον με 42.18 από τις 26 Αυγούστου 1999 στη Σεβίλη. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Κίρανι Τζέιμς (Γρενάδα) με 43.76 και το χάλκινο ο Αμερικανός ΛαΣόν Μέριτ με 43.85.
Ο Γουέιντ φαν Νίεκερκ από τη Νότια Αφρική «έσπασε» τα χρονόμετρα στον τελικό των 400μ ανδρών στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού πήρε την πρώτη θέση με 43.03 που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Αμερικανός Μάικλ Τζόνσον με 42.18 από τις 26 Αυγούστου 1999 στη Σεβίλη.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Κίρανι Τζέιμς (Γρενάδα) με 43.76 και το χάλκινο ο Αμερικανός ΛαΣόν Μέριτ με 43.85.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442