Ο Πάου Γκασόλ στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών
Η τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι, από τα ξημερώματα, γεγονός για τον Παού Γκασόλ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς συμμετέχει για τέταρτη διαδοχική φορά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μετά την Αθήνα 2004, το Πεκίνο 2008, το Λονδίνο 2012 και έγραψε ιστορία. Ο 36χρονος Καταλανός πάουερ φόργουορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «φούριας ρόχας» στη μεγάλη νίκη επί της Λιθουανίας με 109-59. Πέτυχε 23 πόντους κι ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στα Ολυμπιακά τουρνουά.
Η τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι, από τα ξημερώματα, γεγονός για τον Παού Γκασόλ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς συμμετέχει για τέταρτη διαδοχική φορά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μετά την Αθήνα 2004, το Πεκίνο 2008, το Λονδίνο 2012 και έγραψε ιστορία. Ο 36χρονος Καταλανός πάουερ φόργουορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «φούριας ρόχας» στη μεγάλη νίκη επί της Λιθουανίας με 109-59.
Πέτυχε 23 πόντους κι ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στα Ολυμπιακά τουρνουά.
Ο Γκασόλ έχει πλέον 545 πόντους και άφησε πίσω τον Βραζιλιάνο, Βλαντιμίρ Μαρκές, (537π.), ωστόσο οι δύο πρώτες θέσεις της λίστας είναι πολύ… μακριά, καθώς ο πρώτος είναι ο Βραζιλιάνος Οσκαρ Σμιντ (1093π.) και δεύτερος ο Αυστραλός Αντριου Γκέιζ (789π.).
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία των Ολυμπιακών:
1. Όσκαρ Σμιντ (Βραζιλία) 1093 πόντοι
2. Άντριου Γκέιζ (Αυστραλία) 789
3. Παού Γκασόλ (Ισπανία) 545
4. Βλαντιμίρ Μαρκές (Βραζιλία) 537
5. Σεργκέι Μπέλοφ (ΕΣΣΔ) 475
6. Ντράζεν Πέτροβιτς (Γιουγκοσλαβία/Κροατία) 461
. Ντράζεν Νταλίπαγκιτς (Γιουγκοσλαβία) 461
8. Ρουπέρτο Ερέρα (Κούβα) 440
9. Τεόφιλο Κρους (Πουέρτο Ρίκο) 435
10. Άρβιντας Σαμπόνις (ΕΣΣΔ/Λιθουανία) 419
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Λαχανόρυζο
- Τροχαίο με σύγκρουση φορτηγών στη λεωφόρο Κηφισού – Δύο τραυματίες
- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο και η σύζυγός του τραυματίστηκαν κατά την αιχμαλώτισή τους από τον στρατό των ΗΠΑ
- Είναι η αισιοδοξία ένα από τα «μυστικά» της μακροζωίας;
- Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη – Καταιγίδες και στην Αττική
- Επεκτείνεται το «μπλόκο» σε νέα Airbnb

