Τουρκία: Μαζική σύλληψη 648 εισαγγελέων και δικαστών
Τη σύλληψη 648 εισαγγελέων και δικαστών, οι οποίοι είχαν τεθεί πριν από ένα εικοσιτετράωρο σε διαθεσιμότητα, διέταξε η εισαγγελία της Αγκυρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Τη σύλληψη 648 εισαγγελέων και δικαστών, οι οποίοι είχαν τεθεί πριν από ένα εικοσιτετράωρο σε διαθεσιμότητα, διέταξε η εισαγγελία της Αγκυρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Οι εν λόγω εισαγγελείς και δικαστές κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται από τις αρχές το δίκτυο γύρο από την κοινότητα του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα απομακρύνθηκαν από τη δημόσια διοίκηση, από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, τους δημόσιους οργανισμούς, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα περισσότερα από 67.000 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
- Τραμπ: Θα «αισθανόταν καλύτερα» αν οι ΗΠΑ είχαν στα χέρια τους το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν
- Άστατος ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα βρέξει
- Κόβεται το σεξ; Όλο και περισσότερες influencers απαντούν «ναι» με σιγουριά
- Η Gez Z ανακάλυψε τη λύση για το στρες;
- Η Βρετανία ζει ένα déjà vu – Η κυβέρνηση των Εργατικών μετατρέπεται σε κυβέρνηση των Τόρις
- Ποιά είναι τα δεδομένα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442