Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα Ιταλών που έκλεβε και λήστευε στη Μύκονο

Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα Ιταλών που έκλεβε και λήστευε στη Μύκονο

Πενταμελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν πεζούς και τους αφαιρούσαν μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Πενταμελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Ιταλίας, ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ παράλληλα έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται άλλος ενας 22χρονος ομοεθνής τους ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα διαμονής και χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν πεζούς και τους αφαιρούσαν μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και δύο κλοπές. Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι στις 10 Ιουλίου αφαίρεσαν με την απειλή βίας από Αιγύπτιο ρολόι αξίας 69.000 ευρώ, στις 22 Ιουλίου έκλεψαν από υπήκοο Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ρολόι αξίας 150.000 ευρώ, στις 5 Αυγούστου αφαίρεσαν από Έλληνα ρολόι χειρός αξίας 200 ευρώ, ενώ το Σάββατο, πριν συλληφθούν, αφαίρεσαν με τη βία από υπήκοο Ταϊλάνδης ρολόι αξίας 35.500 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και καταχέσθηκαν δύο από τα κλεμμένα ρολόγια.

Τα μέλη της σπείρας το χρονικό διάστημα της εγκληματικής δράσης τους πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα τους και επανήλθαν στην Ελλάδα.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ερευνά περαιτέρω τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024