Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σημαιοφόρος από την Τόνγκα που αναστάτωσε το Μαρακανά

Ο σημαιοφόρος από την Τόνγκα που αναστάτωσε το Μαρακανά

Tο βασίλειο της Τόνγκα βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ασφαλώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους περισσότερους. Αρκετοί, πάντως, μπορεί και να το αναζήτησαν μετά την εμφάνιση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Tο βασίλειο της Τόνγκα βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ασφαλώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους περισσότερους. Αρκετοί, πάντως, μπορεί και να το αναζήτησαν μετά την εμφάνιση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Στο Μαρακανά έκανε την εμφάνισή του ο 32χρονος Πίτα Νίκολας Ταουφατοφουτόα, κρατώντας περήφανα τη σημαία των Νήσων.

Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, πασαλειμμένος με λάδι, φορούσε την παραδοσιακή «φούστα» και σαγιονάρες.

Είχε φροντίσει μάλιστα να προϊδεάσει τους οπαδούς του στα κοινωνικά δίκτυα, λίγο πριν βγει για την παρέλαση των ομάδων: «Μην το χάσετε» τους είπε….

Ο 32χρονος είναι αθλητής του Τάε Κβο Ντο και ελπίζει να κερδίσει μετάλλιο για τα Νησιά. Γεννήθηκε στην Αυστραλία, αλλά προτίμησε να αγωνιστεί με την Τόνγκα, ώστε να τιμήσει την καταγωγή του πατέρα του.

Η ολυμπιακή αποστολή αποτελείται από επτά αθλητές. Για την ιστορία, η χώρα έχει κερδίσει ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς: ήταν το 1996 στην Ατλάντα στην πυγμαχία.

Προπονείται και ζει στη Νέα Ζηλανδία. Για να βρεθεί στο Ρίο έπρεπε ασφαλώς να προκριθεί, αλλά και να έχει χρήματα για την προετοιμασία.

Αυτό το δεύτερο το πέτυχε κυρίως χάρη στο διαδίκτυο, όπου μέσω του generosity.com συγκέντρωσε σχεδόν 6.500 δολάρια. Δεν ήταν τα χρήματα που ανέμενε, αλλά μια καλή αρχή.

Η εμφάνισή του στην τελετή έναρξης τον έκανε πιο γνωστό στον πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Instagram απέκτησε χιλιάδες νέους followers μέσα σε λίγα λεπτά…

Η επόμενή του εμφάνιση θα είναι στις 19 Αυγούστου, στο αγωνιστικό πλέον κομμάτι. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για μια καλή εμφάνιση, ίσως και μετάλλιο.

Τόσο αισιόδοξος που πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε επισκεφθεί το Μουσείο Τάε Κβο Ντο της Νοτίου Κορέας είχε γράψει στο βιβλίο επισκεπτών:

«Πίτα Ταουφατοφούα, Τόνγκα. Μελλοντικός Ολυμπιονίκης.»

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024