Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια μεταξύ προσφύγων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πάτρας

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πάτρας

Συμπλοκή μεταξύ προσφύγων σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μέσα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, το ένα διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Η Αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Συμπλοκή μεταξύ προσφύγων σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μέσα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, ενώ ένα από αυτά διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμπλοκή αντελήφθησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως έφθασαν στον χώρο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καυγάς αφορούσε σε προσωπικές διαφορές μεταξύ των προσφύγων.

Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων, κυρίως Αφγανών, καθώς περίπου 120 άτομα έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένους χώρους απέναντι από το νέο λιμάνι.

Βασικός σκοπός τους είναι να καταφέρουν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία. Μάλιστα, κάθε μέρα οι πρόσφυγες αυτοί συγκεντρώνονται απέναντι από την περίφραξη του λιμανιού και προσπαθούν είτε να μπουν μέσα στη λιμενική ζώνη, είτε να κρυφτούν σε κάποιο όχημα.

Συνεχείς είναι οι περιπολίες μέσα κι έξω από το λιμάνι, τόσο από το Λιμενικό, όσο και από την Αστυνομία. Από τις αρχές του χρόνου έχουν συλληφθεί περίπου 230 πρόσφυγες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε κάποιο όχημα.

Όμως οι περισσότεροι αφήνονται στην συνέχεια ελεύθεροι, είτε διότι είναι ανήλικοι, είτε γιατί έχουν στην κατοχή τους έγγραφα προσωρινής διαμονής στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024