H «Σταματία…» ταξιδεύει στις Κυκλάδες
...
«Kάθε μέρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία στην παράσταση αυτή, διότι έχω τη δυνατότητα να βλέπω το κοινό και “με τα μάτια” να συνδιαλέγομαι μαζί του. Αυτό είναι μοναδικό και υπέροχο» είχε δηλώσει στο in.gr η Ελένη Ουζουνίδου που καθήλωσε το κοινό ως Σταματία με το ταμπεραμέντο της και τη στεντόρια φωνή της. Ένας ρόλος «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα της.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο θέατρο επί 2 χρόνια, η παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου τουΚώστα Σωτηρίου κλείνει τη θριαμβευτική πορεία της σε επιλεγμένα θερινά φεστιβάλ και θέατρα. Πιο συγκεκριμένα θα παιχτεί σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, συγκεκριμένα στην Άνδρο (8/8), στην Τήνο (9/8), στην Πάρο (10/8) και στη Σαντορίνη (11/8).
Λίγα λόγια για το έργο:
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.
Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.
Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου
Πρόγραμμα παραστάσεων
Δευτέρα 8 Αυγούστου, 21:00, Άνδρος, Ανοιχτό Θέατρο Χώρας
Τρίτη 9 Αυγούστου, 21:00, Τήνος, Φεστιβάλ Τήνου, Λουτρά
Τετάρτη 10 Αυγούστου, 21:30, Πάρος, Θέατρο Αρχίλοχος Πάρκο Πάρου
Πέμπτη 11 Αυγούστου, 21:00, Σαντορίνη, Εργοστάσιο Τεχνών (Παραλία Βλυχάδας)
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€
Διάρκεια: 75′
Η παράσταση απέσπασε θεατρικό βραβείο από το περιοδικό Αθηνόραμα 2015.
entertainment.in.gr
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442