Σε θρίαμβο για τον L. Hamilton εξελίχθηκε το φετινό GP Γερμανίας το οποίο ξεκινούσε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ομόσταυλό του και βασικό ανταγωνιστή του για την κατάκτηση του τίτλο, N. Rosberg.

Ο Γερμανός όχι μόνο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της pole position αλλά μετά από μια καταστροφική εκκίνηση έπεσε στην τέταρτη θέση, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οριστικό τέλος στις ελπίδες του N. Rosberg για ένα πλασάρισμα μέσα στην πρώτη τριάδα έβαλε η ποινή που δέχθηκε ο Γερμανός μετά το αντικανονικό προσπέρασμα πάνω στον M. Verstappen.

Ο τελευταίος παρέμεινε για αρκετούς γύρους στη δεύτερη θέση, ωστόσο, με τον D. Ricciardo να ακολουθεί διαφορετική στρατηγική και να κινείται ταχύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Όσο για τον Αυστραλό, αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχής αγώνα που καταφέρνει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα, εξασφαλίζοντας πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει ο ίδιος για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος αλλά και η ομάδα του.

Φτάνοντας στον θριαμβευτή του γερμανικού Grand Prix, o L. Hamilton για μία ακόμα φορά δεν είχε αντίπαλο. Βρέθηκε από την πρώτη στροφή του αγώνα στην πρώτη θέση, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του και διατηρώντας σε απόσταση ασφαλείας τα μονοθέσια της Red Bull που τον ακολουθούσαν.

Τουλάχιστον μέτρια μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την απόδοση των μονοθεσίων της Ferrari. Ο S. Vettel κέρδισε μια θέση από τον ομόσταυλό του τερματίζοντας πέμπτος, ωστόσο, δεν κατάφερε να πιάσει τον ρυθμό τον Verstappen και Ricciardo.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο K. Raikkonen και στην έβδομη ο N. Hulkenberg, με τους Βutton, Bottas και Perez να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Pos Driver Car Gap
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h30m44.200s
2 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 6.996s
3 Max Verstappen Red Bull/Renault 13.413s
4 Nico Rosberg Mercedes 15.845s
5 Sebastian Vettel Ferrari 32.570s
6 Kimi Raikkonen Ferrari 37.023s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m10.049s
8 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
9 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1 Lap
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
11 Esteban Gutierrez Haas/Ferrari 1 Lap
12 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 Lap
13 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1 Lap
14 Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari 1 Lap
15 Daniil Kvyat Toro Rosso/Ferrari 1 Lap
16 Kevin Magnussen Renault 1 Lap
17 Pascal Wehrlein Manor/Mercedes 2 Laps
18 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 2 Laps
19 Jolyon Palmer Renault 2 Laps
20 Rio Haryanto Manor/Mercedes 2 Laps
Felipe Nasr Sauber/Ferrari Retirement
Felipe Massa Williams/Mercedes Retirement

auto.in.gr