Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα για το εργασιακό καθεστώς των καθηγητών σε ιδιωτικά σχολεία

Κόντρα για το εργασιακό καθεστώς των καθηγητών σε ιδιωτικά σχολεία

Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Να μην φθάνουμε στο σημείο να καταλύεται η ελευθερία των φορέων που ασκούν την ιδιωτική παιδεία να επιλέγουν το προσωπικό τους και να το αξιολογούν, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ.Φορτσάκης.

Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας εξέφρασε από τα Χανιά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει, δήλωσε πως «δεν θα έπρεπε να υπάρχει κόντρα», καθώς «τα ιδιωτικά σχολεία δεν παύουν να είναι σχολεία. Δεν είναι επιχειρήσεις όπως είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση».

«Τα ιδιωτικά σχολεία παράγουν παιδεία. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι εκπαιδευτικοί. Δεν ανήκουν σε κανένα άλλο εργασιακό καθεστώς και δεν πρέπει να ανήκουν πάρα μόνο σε αυτό του εκπαιδευτικού» δήλωσε.

Κατά συνέπεια, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί «θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο υπουργείο Εργασίας και να είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε απόλυση, αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος -κάτι που θα τους έκανε πάρα πολύ ανασφαλείς και δύσκολο να επιτελέσουν το έργο για το οποίο καλούνται, δηλαδή να έχουν ελευθερία σκέψης και απόφασης».

Την άποψη ότι οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού τους εξέφρασε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης δήλωσε πως «το Σύνταγμά μας προστατεύει την Παιδεία σε όλες τις εκφάνσεις της, είτε αυτή είναι δημόσια, είτε είναι ιδιωτική.

» Ασφαλώς μας χρειάζεται μια καλά οργανωμένη δημόσια παιδεία, είναι όμως συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την ιδιωτική. Πρέπει λοιπόν το κράτος και αυτήν να την στηρίζει, και πάντως να μην την καταδιώκει».

«Όσοι εργάζονται σήμερα στην ιδιωτική παιδεία, πρέπει να έχουν και αυτοί την προστασία που δίνει ο νόμος, όμως δεν πρέπει να φθάνομε στο σημείο να καταλύεται και η ελευθερία των φορέων που ασκούν την ιδιωτική παιδεία, να επιλέγουν το προσωπικό τους και να το αξιολογούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024