Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με συγγνώμη στον Σάντερς για τα e-mail άρχισε το συνέδριο των Δημοκρατικών

Με συγγνώμη στον Σάντερς για τα e-mail άρχισε το συνέδριο των Δημοκρατικών

Συγγνώμη ζήτησε η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) από τον γερουσιαστή, Μπέρνι Σάντερς, μετά τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στα οποία υποδηλώνεται ότι η ηγεσία του κόμματος προσπάθησε να σαμποτάρει την προεδρική καμπάνια του Σάντερς. Την ίδια ώρα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε τους ισχυρισμούς του περιβάλλοντος της Χίλαρι Κλίντον ότι η Μόσχα ήταν πίσω από τις υποκλοπές. «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω απρεπές λεξιλόγιο» δήλωσε.

Συγγνώμη ζήτησε η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς μετά τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία υποδηλώνεται ότι η ηγεσία του κόμματος προσπάθησε να σαμποτάρει την προεδρική καμπάνια του Σάντερς.

«Εκ μέρους όλων στην DNC ζητάμε βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη στον γερουσιαστή Σάντερς, τους υποστηρικτές του και το σύνολο του Δημοκρατικού Κόμματος, για τα αδικαιολόγητα σχόλια που έγιναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» τόνισε η επιτροπή σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την μέρα έναρξης του συνεδρίου του κόμματος στη Φιλαδέλφεια για την επίσημη απονομή του χρίσματος στην Χίλαρι Κλίντον.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα δεν αντιπροσωπεύουν την «σταθερή δέσμευση (της επιτροπής) για ουδετερότητα κατά την διεργασία» του χρίσματος του κομματικού υποψηφίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κομματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς παραιτήθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου των Δημοκρατικών, μετά από τη διαρροή εσωτερικών email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος.

Τα 19.000 email που διέρευσαν από τα Wikileaks δείχνουν ότι επεδίωκε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών, υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Η διαρροή έχει προκαλέσει αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς τα email δείχνουν ότι η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος, ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών.

Ο Μπέρνι Σάντερς, που έχει επανειλημμένως διατυπώσει την κατηγορία αυτή, είχε ζητήσει την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Την ίδια ώρα, η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την υποκλοπή και διαρροή χιλιάδων e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος. Μιλώντας στο MSNBC, ο σύμβουλος της Κλίντον, Τζον Ποντέστα, κατηγόρησε τις ρωσικές υπηρεσίες ότι επιχειρούν να εμπλακούν στην εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ και ότι ευνοούν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ότι η Μόσχα ήταν πίσω από τις υποκλοπές. «Δε θέλω να χρησιμοποιήσω απρεπές λεξιλόγιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Η δήλωση αυτή, έγινε στην αρχή της συνομιλίας του με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στο Λάος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024