Διαψεύδεται ότι τουρκικά φουσκωτά πλησιάζουν στη Σύμη
Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα αυξημένη είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.
Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Παράλληλα, πηγές του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες ότι Τούρκοι αξιωματικοί που επιβαίνουν σε φουσκωτά επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα από την περιοχή της Σύμης.
Αλλά και τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.
Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.
Με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμνηστία σε εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους στη Βενεζουέλα
- Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει για την 12άδα: Τι ισχύει με Μιλουτίνοφ και Τζόουνς
- Τα νέα «όπλα» της ΑΑΔΕ για εικονικές εταιρείες και «αχυρανθρώπους»
- Έρικ Ντέιν: Οι συντελεστές του Grey’ s Anatomy τον αποχαιρετούν
- Ο Ολυμπιακός στη Φινλανδία για την πρόκριση στους «8» του European Cup!
- «Κάλλιον εντάφιον η τιμή»: Ιστορικές μνήμες για τους Ηπειρώτες που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής
- Tourism Revenues New Record at €23.6B in 2025
- Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σπίτια και σχολείο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442