Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ολονύκτιο θρίλερ στη Διοίκηση Στόλου

Τουρκία: Ολονύκτιο θρίλερ στη Διοίκηση Στόλου

Αγνωστη παρέμεινε όλη τη νύκτα και καθώς ήταν σε πλήρη εξέλιξη το πραξικόπημα η τύχη του αρχηγού του τουρκικού Στόλου, ναυάρχου Βεϊσέλ Κιοσέλε. Από τη ναυτική βάση του Γκιολτζούκ δόθηκε η εντολή για επίθεση στο ξενοδοχείο του Ερντογάν.

Αγνωστη παρέμεινε όλη τη νύκτα και καθώς ήταν σε πλήρη εξέλιξη το πραξικόπημα η τύχη του αρχηγού του τουρκικού Στόλου, ναυάρχου Βεϊσέλ Κιοσέλε.

Ο εκτελών χρέη αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και διοικητής της Α’ Στρατιάς προσπάθησε από την Κωνσταντινούπολη να επικοινωνήσει με τον ναύαρχο, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό. Οι υποψίες στράφηκαν στο ενδεχόμενο να είχε προσχωρήσει ο ναύαρχος Κιοσέλε στις τάξεις των πραξικοπηματιών, καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί και αφεθή ελεύθερος σε σχέση με παράνομες πραξικοπηματικές κινήσεις που έλαβαν χώρα στη Σμύρνη.

Το πρωί ο υπουργός Αμυνας Φικρί Ισικ ανακοίνωσε ότι απεκατεστάθη η επικοινωνίας με τον αρχηγό Στόλου, βάζοντας τέλος στο θρίλερ, όχι όμως και στις υποψίες για το ρόλο του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, που επικαλείται το υπουργό Δικαιοσύνης, οι πραξικοπηματίες κρατούσαν όμηρο το ναύαρχο Κιοσέλε τον οποίο επιβίβασαν σε πολεμικό πλοίο και μαζί με μία νηοπομπή 10 πολεμικών απέπλευσε από την κεντρική ναυτική βάση του Γκιόλτζουκ. Το πλοίο επέστρεψε αργότερα στη βάση.

Από το Γκιολτζούκ η εντολή για επίθεση στον Ερντογάν

Το θρίλερ όμως για την εμπλοκή της Διοίκησης Στόλου στο πραξικόπημα δεν τελειώνει στην περιπέτεια του ναυάρχου Κιοσέλε. Μέρος στο πραξικόπημα φέρεται να πήρε ο διοικητής της ναυτικής βάσης, υποναύαρχος Τεζτζάν Κιζίλεμλμα, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για επίθεσης στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα της νοτιοδυτικής Τουρκίας Δυνάμεις της αστυνομίας επέδραμαν στη ναυτική βάση, συνέλαβαν τον υπονάυαρχο και διεξάγουν έρευνες.

Όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ο Ερντογάν βρισκόταν σε διακοπές στη Μαρμαρίδα. Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων επιτέθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Grand Yazici» όπου διέμενε, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε να διαφύγει με ελικόπτερο απομακρυνόμενος προς την πλευρά του Αιγαίου. Στη συνέχεια προτίμησε να μεταβεί αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Αγκυρα, όπου η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη.

Γιάννης Μανδαλίδης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024