Κέρι: Οι διπλωματικές προσπάθειες στη Συρία δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον
Τρίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η Συρία, με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προειδοποιεί ότι «χωρίς συγκεκριμένα, βραχυπρόθεσμα βήματα», οι διπλωματικές προσπάθειες για το τέλος του πολέμου δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' άπειρον.
Τρίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η Συρία, με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προειδοποιεί ότι «χωρίς συγκεκριμένα, βραχυπρόθεσμα βήματα», οι διπλωματικές προσπάθειες για το τέλος του πολέμου δεν μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κέρι και Πούτιν συζήτησαν την ανάγκη να αυξήσουν την πίεση κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα.
Ο Τζον Κέρι έφτασε στη Μόσχα την Πέμπτη, έχοντας στα χέρια του πρόταση για την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία στον τομέα άμυνας και ανταλλαγής πληροφοριών, παρά τις αμφιβολίες που εκφράζονται από στελέχη του Πενταγώνου και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πριν τη συνάντηση στη Μόσχα ότι οι προσδοκίες είναι «πολύ χαμηλές», αλλά «είτε θα βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε κάτι (για το θέμα της Συρίας), είτε όχι».
Αναφερόμενος στη Συρία, πρόσθεσε: «Εάν δεν κάνουμε κάτι, θα διαλυθούν όλα. Αυτό θα έφερνε το τέλος της κατάπαυσης των εχθροπραξιών και δεν θα ωφελούσε τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον κόσμο ή, το πιο σημαντικό, τον λαό της Συρίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρινέλλα: Σήμερα το μνημόσυνο της τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς
- Αντιμέτωπη με τις επιλογές της η κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» και από ψηφοφόρους της ΝΔ
- Ήταν στόχος του μυστήριου θαλάσσιου drone στην Λευκάδα κάποιο σημείο της Μεσογείου; – Τι ερευνούν οι ελληνικές αρχές
- Αγωνία για 26χρονη Αμερικανίδα – Ολονύχτια επιχείρηση στα Σφακιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442