Άμεση πρόσληψη ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητούν οι ασθενείς
Την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, καθώς ο ένας γιατρός που υπάρχει στο Ρευματολογικό Τμήμα δεν επαρκεί για την σωστή λειτουργία του και όταν αυτός πρέπει να απουσιάσει οι θεραπείες ακυρώνονται και δεν γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων.
Την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, καθώς ο ένας γιατρός που υπάρχει στο Ρευματολογικό Τμήμα δεν επαρκεί για την σωστή λειτουργία του και όταν αυτός πρέπει να απουσιάσει οι θεραπείες ακυρώνονται και δεν γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων.
Το Νοσοκομείο Καρδίτσας είναι το μόνο δευτεροβάθμιο νοσοκομειο της 5ης ΥΠΕ, που διαθέτει ρευματολόγο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής να καταφεύγουν σ’ αυτό. Ωστόσο, η παρουσία ενός μόνο ρευματολόγου δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, όπως το τμήμα να μην λειτουργεί κατά την απουσία του για οποιοδήποτε λόγο και έτσι οι θεραπείες των ασθενών να ακυρώνονται και να μην υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων τους.
«Επιπλέον, το τηλεφωνικό κέντρο 1535 για νέα περιστατικά δεν λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η 5 ΥΠΕ έχουν ενημερωθεί εγγράφως και προφορικά αλλά δυστυχώς προ το παρόν τίποτα δεν έχει αλλάξει» επισημαίνει η ΕΛΕΑΝΑ σε ανακοίνωσή της.
Έτσι με επιστολή της Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα μπρος τον υπουργό Υγείας και με κοινοποίηση στους Διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτασας, ζητά την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), σήμερα από τους 320 ειδικούς (περιλαμβανομένων και πέντε παιδορευματολόγων) που υπάρχουν στην χώρα μας, αριθμός που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, δυστυχώς στο ΠΕΔΥ υπηρετούν μόλις 20 και συνολικά στις λοιπές δομές του ΕΣΥ άλλοι 10.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά