Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο ένοπλος της επίθεσης κατά αστυνομικών στο Ντάλας

Ποιος είναι ο ένοπλος της επίθεσης κατά αστυνομικών στο Ντάλας

Ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με πηγές, ως ο ένοπλος που σκότωσε αστυνομικούς στο Ντάλας. Η δολοφονία των αστυνομικών έγινε στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης για τον θάνατο Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ και έρχεται να βάλει «φωτιά» στις φυλετικές εντάσεις που επικρατούν στη χώρα. Ο Τζόνσον, βετεράνος του στρατού, εμφανιζόταν ως «μαύρος εθνικιστής» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με πηγές, ως ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές που σκότωσαν αστυνομικούς στο Ντάλας.

Πρόκειται για τον άνδρα που βρισκόταν ταμπουρωμένος στο γκαράζ. Ο ένοπλος ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά και ο οποίος σκοτώθηκε από τα εκρηκτικά που μετέφεραν τα ρομπότ της αστυνομίας.

Όπως επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Είχε μάλιστα υπηρετήσει στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Τζόνσον υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας.

Ο άνδρας περιγράφεται ως «μαύρος εθνικιστής», ενώ στο Facebook αναρτούσε μηνύματα κατά της βίας εναντίον των Αφροαμερικανών.

«Γιατί τόσοι πολλοί λευκοί (όχι όλοι) απολαμβάνουν να σκοτώνουν και να συμμετέχουν στον θάνατο αθώων πλασμάτων» είχε γράψει σε σελίδα «μαύρου εθνικισμού» στο Facebook ο Τζόνσον πάνω από βίντεο που δείχνει ανθρώπους να συμμετέχουν σε κυνήγι φάλαινας, λέγοντας ότι αντίστοιχες διώξεις βιώνουν οι Αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ.

Στη δική του σελίδα ανέβαζε εικόνες με την κόκκινη, μαύρη και πράσινη σημαία γνωστή ως σημαία απελευθέρωσης των Αφροαμερικανών. Ενώ η φωτό προφίλ του τον έδειχνε με την γροθιά του ενωμένη, στον γνωστό χαιρετισμό του κινήματος Black Power.

Η καταγωγή του Τζόνσον ήταν από το Μεσκίτ του Τέξας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέσεις του δράστη με τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ δεν είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο 25χρονος δεν φαίνεται να είχε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις στις ΗΠΑ ή το εξωτερικό. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση με κανενός είδους τρομοκρατική συνωμοσία» τόνισε ο Τζος Έρνεστ από την Βαρσοβία όπου βρίσκεται με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε ότι ο άνδρας ήθελε να σκοτώσει λευκούς, ιδίως αστυνομικούς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε: «Ο ύποπτος ήταν αναστατωμένος για το Blacklivesmatter. Είπε ότι ήταν αναστατωμένος για τις πρόσφατες δολοφονίες από αστυνομικούς. Ο ύποπτος είπε ότι ήταν αναστατωμένος με τους λευκούς».

«Ο ύποπτος είπε ότι ήθελε να σκοτώσει λευκούς, κυρίως λευκούς αστυνομικούς» σημείωσε.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν ο άνδρας έδρασε μόνος του. Ανώτερη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας είπε στους New York Times ότι επρόκειτο για «μοναχικό λύκο», κάτι που και ο ίδιος ισχυρίστηκε.

Ωστόσο, τρία άτομα βρίσκονται υπό κράτηση. Αρχικά, οι Αρχές είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο ελεύθερους σκοπευτές που στόχευσαν αστυνομικούς σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024