Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάιο

Ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάιο

Στα 5,770 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάιο του 2016. Εάν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες τον Μάιο αυξήθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ, τα φέσια του Δημοσίου ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα η αγορά περιμένει εναγωνίως την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές για σταδιακή αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, με το ΥΠΟΙΚ να μιλά για εξόφληση 3,5 δισ. ευρώ εντός του έτους.

Στα 5,770 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάιο του 2016, έναντι 5,520 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Εάν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες τον Μάιο ανήλθαν σε 1,259 δισ. ευρώ, έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, τα φέσια του Δημοσίου ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η αγορά περιμένει εναγωνίως την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές για σταδιακή αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, με το ΥΠΟΙΚ να μιλά για εξόφληση 3,5 δισ. ευρώ εντός του έτους.

Τα στοιχεία για τη μηνιαία εξέλιξη των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορούν στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα Ταμεία εμφανίζονται τον Μάιο να χρωστούν 3,067 δισ. ευρώ έναντι 2,875 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξόφλησης των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες βάση των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους φορείς τις Γενικής Κυβέρνησης με την οποία δίνονται οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024