Επτά νεκροί σε συντριβή τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου
Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία της Κερασούντας στην Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα και να τραυματιστούν άλλα οκτώ. Το ελικόπτερο μετέφερε ανώτερους τούρκους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Άγνωστα τα αίτια της συντριβής, αν και νωρίτερα ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.
Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία της Κερασούντας στην Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα και να τραυματιστούν άλλα οκτώ.
Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70, μετέφερε ανώτερους τούρκους αξιωματικούς.
Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς ταγματάρχες, τις συζύγους τους και δύο παιδιά.
Συνολικά, στο ελικόπτερο επέβαιναν 15 άτομα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο διοικητής της χωροφυλακής της περιφέρειας, ταξίαρχος Μουσταφά Ντογρού, ένας συνταγματάρχης, δύο ταγματάρχες και προσωπικό της χωροφυλακής.
Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν τέσσερις σύζυγοι στρατιωτικών αξιωματικών και τρία παιδιά, καθώς το ελικόπτερο μετέφερε τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη γιορτή του Ραμαζανιού.
Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών επιβεβαίωσε ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε κάνει λόγο για κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.
Στο σημείο της συντριβής σπεύδει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουρετίν Τσανικλί.
Ο τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ για να πληροφορηθεί για το δυστύχημα και να εκφράσει τη θλίψη του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπιλ Γκέιτς για AI: Γιατί κάποιες εταιρείες θα αξίζουν λιγότερο στο μέλλον
- Η δικαιοσύνη στο Καζακστάν και…. οι Γερμανοί ξανάρχονται
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Στο μικροσκόπιο του δημόσια έργα… μιας χρήσης – Το μωσαϊκό των αστοχιών
- Τίνος είσαι εσύ; Η Φραντσέσκα Σκορσέζε δεν ντρέπεται να πει ότι βρήκε δουλειά χάρη στο διάσημο επίθετό της
- «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι»: Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης στο φόντο των κινητοποιήσεων
- Ταμείο Ανάκαμψης: Ψαλίδι σε 135 έργα του «Ελλάδα 2.0» – Ολόκληρη η λίστα



