Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ: Το Brexit δεν αλλάζει τη θέση της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Το Brexit δεν αλλάζει τη θέση της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ

Τη βεβαιότητά του ότι η Βρετανία θα παραμείνει κινητήρια δύναμη του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η «ένα Brexit θα αλλάξει τη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, όμως δεν θα αλλάξει την θέση της Βρετανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Τη βεβαιότητά του ότι η Βρετανία θα παραμείνει ένα «αφοσιωμένο» κράτος-μέλος και κινητήρια δύναμη του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Ένα Brexit θα αλλάξει τη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, όμως δεν θα αλλάξει την θέση της Βρετανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ» επισήμανε.

Ο Στόλτενμπεργκ εμφανίστηκε καθησυχαστικός χωρίς να θέλει να σχολιάσει τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στις σχέσεις μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας «διαζυγίου» μετά την ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου.

«Η Βρετανία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη και για το ΝΑΤΟ» επέμεινε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με τον οποίο ο προϋπολογισμός άμυνας του Λονδίνου αντιπροσωπεύει από μόνος του το ένα τέταρτο του συνόλου των αμυντικών δαπανών των 26 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

«Η θέση της Βρετανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη» τόνισε.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε ένα νέο πλαίσιο σε σχέση με την ασφάλεια. […] Ούτε η ΕΕ, ούτε το ΝΑΤΟ, διαθέτουν όλα τα εργαλεία για να απαντήσουν» και οι δύο θεσμοί πρέπει «να εργαστούν ακόμα πιο πολύ από κοινού» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024