
Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες
Ενώπιον της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά της όλης διαδικασίας χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έναντι 3 εκατ. ευρώ η κάθε μία.
Ενώπιον της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά της όλης διαδικασίας χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έναντι 3 εκατ. ευρώ η κάθε μία.
Κατά τη συζήτηση ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, στην οποία συμμετείχαν 30 δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι, οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας τόνισαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προχωράει στην αδειοδότηση των καναλιών.
Ειδικότερα, ανέφεραν ότι εφόσον ο υπουργός Επικρατείας αντισυνταγματικά και παράνομα κάνει όλη την διαγωνιστική διαδικασία, οι αποφάσεις τους μέχρι τη διακήρυξη του διαγωνισμού είναι άκυρες. Επίσης, ανέφεραν οι συνήγοροι των καναλιών, ότι αρμόδιο για να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, οι ανεξάρτητες αρχές δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τον υπουργό Επικρατείας και ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημοσίου, αντέκρουσαν τα επιχειρήματα των τηλεοπτικών σταθμών, προσθέτοντας: «Υπάρχει συνταγματική υποχρέωση να γίνει ο διαγωνισμός. Όλα τα άλλα είναι συσκότιση. Η σκοπιμότητα είναι να δημιουργηθεί σύγχυση, η οποία έχει σχέση με την προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής (Κομισιόν), η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο».
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισραηλινό δικαστήριο παρατείνει την κράτηση των δύο ακτιβιστών του Global Sumud Flotila – Ξεκίνησαν απεργία πείνας
- ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό έρεβος και κυνισμός από τον Μητσοτάκη – Ποιον νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει;
- Αποστολάκη κατά Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση ανέχεται καταχρηστικές χρεώσεις και υπέρογκα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]
- Τρόμος στον αέρα για τον Γιανάι: Αναγκαστική προσγείωση στη Βαρκελώνη μετά από σύγκρουση με σμήνος πουλιών
- Ακίνητα: Τι αλλάζει στη διαδικασία έξωσης – Τα 10 βήματα
- Γιώργος Μυλωνάκης: Βελτιώνεται η υγεία του – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-20-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442