Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Επί ποδός βρίσκονται 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 66 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες και 16 υδροφόρες των δήμων.

{{{ map }}}Από νωρίς το πρωί επιχειρούν επίσης από αέρος επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ένα όγδοο από τα Canadair που συμμετείχαν στην επιχείρηση πραγματοποίησε στις 11.09 το πρωί της Κυριακής αναγκαστική προσγείωση, οι δύο πιλότοι του όμως διασώθηκαν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αν και η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη.

Την κατάσβεση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν. Ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Στην περιοχή για προληπτικούς λόγους παραμένουν 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί» δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

«Κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε» ειπε ο κ. Τζίτζιος, προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ κι ένα εργοστάσιο ποτών».

«Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ