Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
S&P: Ταχύτατη υποβάθμιση της Βρετανίας σε περίπτωση Brexit

S&P: Ταχύτατη υποβάθμιση της Βρετανίας σε περίπτωση Brexit

Την υποβάθμιση, ταχύτατα, του αξιόχρεου της Βρετανίας από το επίπεδο ΑΑΑ, εάν στο ιστορικό δημοψήφισμα επικρατήσει η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προανήγγειλε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P).

Την υποβάθμιση, ταχύτατα, του αξιόχρεου της Βρετανίας από το επίπεδο ΑΑΑ, εάν στο ιστορικό δημοψήφισμα επικρατήσει η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προανήγγειλε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P).

«Εάν η Μεγάλη Βρετανία αποφασίσει έξοδο της χώρας (Brexit) στο δημοψήφισμα για την ΕΕ την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα), τότε η αξιολόγηση ΑΑΑ θα λήξει και θα υποβαθμιστεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο επικεφαλής αξιολόγησης κρατών στον οίκο, Μόριτς Κρέιμερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κρέιμερ επανέλαβε ότι στο ενδεχόμενο εξόδου η πολιτική κατάσταση στη Βρετανία θα γίνει λιγότερο προβλέψιμη και λογική, εν μέρει διότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα σχέδιο για την επομένη της εξόδου της χώρας.

Ο ίδιος είχε επισημάνει από τον Απρίλιο ότι μια έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας, δεδομένων των εκτεταμένων πολιτικών, χρηματοοικονομικών και εμπορικών συνδέσμων που διατηρεί η χώρα στην Ευρώπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024