Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις ομάδες για τις πρώτες δυο θέσεις στον Γ΄όμιλο

Τρεις ομάδες για τις πρώτες δυο θέσεις στον Γ΄όμιλο

Γερμανία και Πολωνία κατά κύριο λόγο, αλλά και η Βόρεια Ιρλανδία, θα διεκδικήσουν τις πρώτες δύο θέσεις στο Γ' όμιλο, στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στις 19:00 σε Παρίσι (Βόρεια Ιρλανδία-Γερμανία) και Μασσαλία (Ουκρανία-Πολωνία).

Oι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί ότι επίθεσή τους θα λειτουργήσει καλύτερα την Τρίτη και προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, όμως μέχρι τώρα έχουν πρόβλημα σε αυτό τον τομέα, έχοντας σκοράρει μόλις δύο γκολ σε δύο αγώνες.

«Στην επίθεση δεν είχαμε την επιτυχία που θέλουμε» παραδέχθηκε ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος υπήρξε από τους πιο παραγωγικούς τη σεζόν που πέρασε, σκοράροντας 20 γκολ για την Μπάγερν Μονάχου.

Ακόμη και στη νίκη της πρεμιέρας με 2-0 επί της Ουκρανίας, τα τέρματα των «πάντσερ» σημείωσαν ο κεντρικός αμυντικός Σκόντραν Μουστάφι και ο μέσος Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία με την Πολωνία και πλέον ο Γιόαχιμ Λεβ καλείται να βρει λύσεις και να αποφασίσει αν θα παίξει με τον μεσοεπιθετικό Μάριο Γκέτσε ως προωθημένο, αν θα χρησιμοποιήσει τον μοναδικό «καθαρόαιμο» επιθετικό που διαθέτει, τον Μάριο Γκόμεζ (πρώτος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν) ή ακόμα και τον Αντρέ Σίρλε.

Η Βόρεια Ιρλανδία από την πλευρά της είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ουκρανίας, που ήταν η πρώτη νίκη της σε ένα μεγάλο τουρνουά σε 34 χρόνια, μετά την ήττα από την Πολωνία στην πρεμιέρα. Οι δύο ομάδες έχουν θεωρητικά διαφορά δυναμικότητας, όμως έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους αποκρύπτοντας τις αδυναμίες τους και μεγιστοποιώντας τις αρετές τους.

Τα γκολ των Γκάρεθ ΜακΌλεϊ και Νάιαλ ΜακΓιν εναντίον της Ουκρανίας έκλεισαν τη μακρά αναμονή των Βορειοϊρλανδών για μια νίκη σε μεγάλο τουρνουά, καθώς η τελευταία ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, όταν προς γενική έκπληξη είχαν επικρατήσει 1-0 της διοργανώτριας Ισπανίας με το γκολ του Τζέρι Άρμστρονγκ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ

Η Πολωνία βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες (φάση των «16») για πρώτη φορά, όμως δεν θα πρέπει να θεωρεί τίποτα ως δεδομένο αντιμετωπίζοντας τους γείτονές της Ουκρανούς, με τους οποίους είχε συνδιοργανώσει το Euro 2012.

Η Ουκρανία έχασε τα πρώτα δύο παιχνίδια της και δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά η Πολωνία, δεύτερη στην κατάταξη αλλά ισόβαθμη της πρώτης Γερμανίας, χρειάζεται νίκη. «Οι τρίτοι αγώνες τείνουν να είναι διαφορετικοί από τους δύο πρώτους» δήλωσε ο βοηθός προπονητή των Πολωνών, Χούμπερτ Μαλοβιέσκι. «Δεν συμφωνώ ότι η Ουκρανία δεν έχει κίνητρο. Παίζουν για την τιμή τους κι αυτό είναι σημαντικό γι΄ αυτούς. Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο» πρόσθεσε.

Η Ουκρανία έχασε 2-0 από τη Γερμανία και τη Βόρεια Ιρλανδία. «Κατανοούμε τους οπαδούς και λυπούμαστε πολύ» είπε ο αμυντικός Ολεξάντερ Κούτσερ. «Τώρα πρέπει να κερδίσουμε το σεβασμό τους στο παιχνίδι κατά της Πολωνίας. Φυσικά, αυτό το ματς δεν έχει καμία σημασία για εμάς, αλλά πρέπει να δείξουμε επιτέλους κάποια θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα αγωνιστούμε για το κύρος μας» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024