Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζος Όουενς

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζος Όουενς

Την απόκτηση του Τζος Όουενς ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ, καθώς ο Αμερικανός σέντερ συμφώνησε με τη διοίκηση της Ένωσης και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο. Ο 28χρονος παίκτης, με ύψος 2.06μ., έπαιξε μπάσκετ στο Phillips Exeter Academy και στο κολέγιο του Στάνφορντ, απ' όπου αποφοίτησε το 2012. Δοκίμασε τις δυνάμεις του στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ με τους Αϊνταχο Σταμπίντ (5.4 πόντοι και 4.6 ριμπάουντ) και το 2013 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Την απόκτηση του Τζος Όουενς ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ, καθώς ο Αμερικανός σέντερ συμφώνησε με τη διοίκηση της Ένωσης και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Ο 28χρονος παίκτης, με ύψος 2.06μ., έπαιξε μπάσκετ στο Phillips Exeter Academy και στο κολέγιο του Στάνφορντ, απ’ όπου αποφοίτησε το 2012. Δοκίμασε τις δυνάμεις του στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ με τους Αϊνταχο Σταμπίντ (5.4 πόντοι και 4.6 ριμπάουντ) και το 2013 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ είχε 9.7 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, αριθμοί που του έδωσαν το… διαβατήριο για την Ιταλία. Στη γειτονική χώρα αγωνίστηκε πρώτα στην Τρέντο (13.5 πόντοι και 6.5 ριμπάουντ) και την περασμένη περίοδο στη Βενέτσια, όπου ήταν συμπαίκτης του Μάικ Μπράμου.

Στην ομάδα της Βενετίας ο Όουενς είχε σε 27 αγώνες 11.1 πόντους και 5.3 ριμπάουντ, ενώ συμμετείχε και στο ιταλικό All-Star Game.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του «Δικεφάλου», ο Όουενς εξήγησε γιατί γνωστοποίησε τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ μέσω Ιnstagram, πριν αυτή ανακοινωθεί από την Ένωση: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έρχομαι στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό… Ανυπομονώ ν’ αρπάξω την ευκαιρία και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα ομάδα του και τους φιλάθλους της: «Ξέρω ότι η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία που δεν σταματάει εδώ. Θα έχει και συνέχεια. Θα ήθελα να πω ότι είμαι ανυπόμονος να δω (τους οπαδούς μας) από κοντά και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος που θα γίνω κομμάτι αυτής της ιστορικής ομάδας, που κάνει ξανά βήματα μπροστά».

Τέλος, μίλησε γενικότερα για την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μάθει ελληνικά: «Είχα έλθει στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Είχα επισκεφθεί την Αθήνα για τρεις ημέρες, όταν είχαμε διακοπή στο πρωτάθλημα, λόγω του «All Star game». Η φωτογραφία που ανέβασα στο Instagram είναι από εκείνη τη φορά. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες όταν βρίσκομαι σε ιστορικά μέρη όπως η Ακρόπολη. Και δεν είναι μόνο αυτό στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα. Επίσης, θέλω να μάθω και την γλώσσα. Ξέρω ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι λίγο δύσκολο, αλλά ελπίζω, όπως έμαθα τα ιταλικά, να μάθω και τα ελληνικά. Μου αρέσει να μορφώνομαι και να μαθαίνω νέες κουλτούρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024