Το μιούζικαλ «La La Land» του σκηνοθέτη του «Whiplash», Ντέμιαν Σαζέλ θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν -που είχαν ξανασυνεργαστεί και στο «Crazy, Stupid, Love»- και σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, το «La La Land» αποτελεί για το είδος του μιούζικαλ «μία νέα αρχή».

Η ταινία αποτελεί φόρο τιμής στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και των μιούζικαλ, αλλά η ιστορία εκτυλίσσεται στη σημερινή εποχή.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ερμηνεύει έναν πιανίστα της τζαζ που ερωτεύεται μία νεαρή ηθοποιό (Έμμα Στόουν). Η ερωτική ιστορία θα περιπλακεί όταν οι δυο ήρωες αρχίσουν να γνωρίζουν επαγγελματική επιτυχία.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Τζ.Κ.Σίμονς, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την προηγούμενη συνεργασία του με τον Ντέμιαν Σαζέλ.

«Εάν το Whiplash ήταν η αποκάλυψη ενός νέου σκηνοθέτη, το La La Land είναι ο οριστικός -έστω και πρώιμος- καθαγιασμός του ανάμεσα στους μεγάλους σκηνοθέτες του νέου οπλοστασίου του Χόλιγουντ» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Άλμπερτ Φερέρα.

Φέτος, το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 31 Αυγούστου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ