Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες συλλήψεις χούλιγκαν στη Λιλ μετά τις συγκρούσεις

Δεκάδες συλλήψεις χούλιγκαν στη Λιλ μετά τις συγκρούσεις

Τουλάχιστον 36 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στη Λιλ κατά τη διάρκεια των ταραχών από μεθυσμένους οπαδούς -ως επί το πλείστον Βρετανούς- στην πόλη, έχοντας προηγουμένως χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να τους διαλύσει. Η αστυνομική παρουσία ήταν ενισχυμένη για το φόβο επανάληψης επεισοδίων όπως εκείνων στη Μασσαλία, με συγκρούσεις με ρώσους οπαδούς, ανησυχία που τελικά δεν επαληθεύτηκε.

Τουλάχιστον 36 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στη Λιλ κατά τη διάρκεια των ταραχών από μεθυσμένους οπαδούς -ως επί το πλείστον Βρετανούς- στην πόλη, έχοντας προηγουμένως χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να τους διαλύσει.

Η αστυνομική παρουσία ήταν ενισχυμένη για το φόβο επανάληψης επεισοδίων όπως εκείνων στη Μασσαλία, με συγκρούσεις με ρώσους οπαδούς, ανησυχία που τελικά δεν επαληθεύτηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξε «χαμηλό επίπεδο συμπλοκών σώμα με σώμα» και συνολικά 16 άτομα που ενεπλάκησαν στα επεισόδια, από την αρχή της ημέρας, είχαν αναζητήσει ιατρική βοήθεια σε νοσοκομεία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ελάχιστοι Ρώσοι ήταν το βράδυ της Τετάρτης στους δρόμους της Λιλ μετά την ήττα από τη Σλοβακία. Το κυριότερο τμήμα της έντασης τη νύχτα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει, ξεκίνησε από ομάδες βρετανών φιλάθλων, σε ομάδες μέχρι 200 ατόμων, έξω από μπαρ.

Ξεκίνησε ένα παιχνίδι γάτας με το ποντίκι, με τους οπαδούς να φεύγουν για να ξανασυγκεντρώνονται σε άλλα σημεία, μέχρι που τεικά εξαφανίστηκαν από τους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η αστυνομία ωστόσο χρειάστηκε να επέμβει με δακρυγόνα και όταν ομάδων ντόπιων φιλάθλων βγήκαν στους δρόμους μετά τη νίκη της Γαλλίας επί της Αλβανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024