Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Κύμα συλλήψεων σε ταραχές για τρόφιμα, τέταρτος νεκρός

Βενεζουέλα: Κύμα συλλήψεων σε ταραχές για τρόφιμα, τέταρτος νεκρός

Με την έλλειψη τροφίμων στη Βενεζουέλα να διατηρεί το εκρηκτικό κλίμα, τουλάχιστον 400 άτομα συνελήφθησαν σε μία ημέρα κατά τη διάρκεια ταραχών και λεηλασιών την ώρα που σημειώθηκε τέταρτος θάνατος -ενός 17χρονου- σε ανάλογα επεισόδια στη Μέριδα. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη κυρίως στην πόλη Κουμανά, όπου η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας είχε ενισχυθεί.

Με την έλλειψη τροφίμων στη Βενεζουέλα να διατηρεί το εκρηκτικό κλίμα, τουλάχιστον 400 άτομα συνελήφθησαν σε μία ημέρα κατά τη διάρκεια ταραχών και λεηλασιών την ώρα που σημειώθηκε τέταρτος θάνατος -ενός 17χρονου- σε ανάλογα επεισόδια στη Μέριδα.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη κυρίως στην πόλη Κουμανά, όπου η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας είχε ενισχυθεί.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός 17χρονου στη Μερίδα, ο οποίος είχε πυροβοληθεί τη νύχτα της Τρίτης κατά τη διάρκεια ταραχών. Θεωρείται ότι πρόκειται για τον τέταρτο επιβεβαιωμένο θάνατο σε σχέση με τις λεηλασίες -ενώ στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν αναφορές για επιπλέον θανάτους, που δεν είναι πάντοτε εύκολο να επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με την κατάσταση (ενώ, φυσικά, τέτοια περιστατικά προστίθενται στην οξεία πολιτική αντιπαράθεση).

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναρτήσεις που έκαναν λόγο για πολλούς θανάτους στην Κουμανά, πρωτεύουσα της πολιτείας Σούκρε. Ο κυβερνήτης Λουίς Ακούνια, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, υποστήριξε πως εκείνοι οι θάνατοι, τον αριθμό των οποίων δεν διευκρίνισε, δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους— δεν σχετίζονταν με τις λεηλασίες.

«Συνελήφθησαν 400 άνθρωποι», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας και πρόσθεσε ότι «οι θάνατοι δεν συνδέονται με τις λεηλασίες». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που διέπραξαν τις λεηλασίες σε καταστήματα ενθαρρύνθηκαν από πολιτικούς της δεξιάς. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τους πλήρωσαν, όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο», ανέφερε.

Ο Νέλσον Μορένο, κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας Ανσοατέγκι, έκανε από την πλευρά του λόγο για οκτώ συλλήψεις.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε χωριστά βίαια επεισόδια και λεηλασίες λόγω των ελλείψεων τροφίμων. Για τις δύο από τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν ένας αστυνομικός κι ένας στρατιώτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024