Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξώδικο στη διοίκηση του ΕΚΑΒ για τους οδηγούς των ασθενοφόρων

Εξώδικο στη διοίκηση του ΕΚΑΒ για τους οδηγούς των ασθενοφόρων

Εξώδικο θα στείλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην διοίκηση του Κέντρου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ να εγκρίνει κατά πλειοψηφία την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ περί στελέχωσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με οποιονδήποτε  κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημοσίου οχήματος.

Εξώδικο θα στείλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην διοίκηση του Κέντρου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ να εγκρίνει κατά πλειοψηφία (μειοψήφισαν ο διασώστης – εκπρόσωπος εργαζομένων, ο εκπρόσωπος των γιατρών ΕΚΑΒ και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ περί στελέχωσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με οποιονδήποτε κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημοσίου οχήματος, και δη πυροσβεστών.

Κατά την χθεσινή κοινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών και του προεδρείου ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ με θέμα το νόμο 4368/2016, άρθρο 78 «Οδηγοί ασθενοφόρων κέντρων υγείας» και της απόφασης του ΔΣ του ΕΚΑΒ (25/04/2016) που εγκρίνει κατά πλειοψηφία την απόφαση στελέχωσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με οποιονδήποτε που κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημοσίου οχήματος, αποφάσισαν να προβούν άμεσα σε εξώδικη πρόσκληση και σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση της απόφασης.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, «τόσο ο νόμος 4368/2016 όσο και η απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ υποβαθμίζουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές λόγω της μη στελέχωσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ όσο και των Κέντρων Υγείας με πιστοποιημένους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων απόφοιτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ , οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη κατάρτιση πάνω στην αντιμετώπιση κάθε πάσχοντα και στην μετέπειτα διακομιδή του με ασθενοφόρο».

Το Σωματείο στρέφεται κατά της Πολιτείας χαρακτηρίζοντας επικίνδυνους και πρόχειρους χειρισμούς να στελεχώσει ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ με οδηγούς από το Πυροσβεστικό Σώμα, οδηγούς Δήμων και όποιον άλλον μπορεί να οδηγήσει δημόσιο όχημα με εκπαίδευση 6 ωρών το οποίο δεν καλύπτει ούτε την ανάγνωση των περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ καθημερινά.

Τέλος, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για νόμο που υποβαθμίζει τον ρόλο των πληρωμάτων των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγεία στην απλή οδήγηση και τη διακομιδή, ενώ επιτελούν Επείγουσα Προνοσοκομειακή Περίθαλψη που περιλαμβάνει ένα περίπλοκο σύνολο χειρισμών και εφαρμογής επιστημονικών πρωτοκόλλων της επείγουσας ιατρικής.

«Είναι αδιανόητο και έξω από κάθε νομιμότητα η ανάθεση στους εργαζόμενους του Π.Σ. καθηκόντων ξένων και αλλότριων από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα όπως αυτά ορίζονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της υπηρεσίας τους και εκτός των διατάξεων που καθορίζει το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αθηνών.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024