Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι καθηγητές των ΑΕΙ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια. Στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέναντι από τα Προπύλαια.
Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι καθηγητές των ΑΕΙ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια.
Την απεργία έχει προκηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια.
Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 12.00 μεσημέρι.
Παράλληλα όμως η ΠΟΣΔΕΠ θα καταθέσει την Πέμπτη και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εφαρμογή της απόφασης για τις αποδοχές των πανεπιστημιακών.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).