Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις

Κατρούγκαλος: Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις

«Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις» υπογραμίζει ο υπουργός Γ.Κατρούγκαλος. Τονίζει δε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Δεν θέλουμε να κρατήσουμε την κατάσταση, όπως είναι σήμερα, γιατί είναι απαράδεκτη, είναι εργασιακή ζούγκλα», λέει χαρακτηριστικά. Διαβεβαιώνει εκ νέου ότι δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι από τους δανειστές η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός μνημονίου.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να κρατήσουμε την κατάσταση, όπως είναι σήμερα, γιατί είναι απαράδεκτη, είναι εργασιακή ζούγκλα. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η πρόταση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις αφορά, κυρίως, διαδικαστικά ζητήματα και το ποιος θα έχει την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τις εγγυήσεις κατά των ομαδικών απολύσεων.

«Στην Ελλάδα έχουμε τον υπουργό Εργασίας. Εάν κρατήσουμε τις εγγυήσεις, εγώ δεν θα θεωρούσα σημαντικό πρόβλημα να μην είναι ο υπουργός Εργασίας, αλλά κάποιο άλλο όργανο, το οποίο να έχει βέβαια κατοχύρωση αντικειμενικότητας, δημόσιο χαρακτήρα και να μπορεί να εκπληρώνει με ανάλογο τρόπο αυτό που εκπληρώνει, αυτή τη στιγμή, ο υπουργός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024