Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι έκλεισε για μία ώρα λόγω... drone

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι έκλεισε για μία ώρα λόγω… drone

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο, αναγκάστηκε να κλείσει το Σάββατο για περισσότερο από μία ώρα εξαιτίας πτήσης τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που προκάλεσε προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο, αναγκάστηκε να κλείσει το Σάββατο για περισσότερο από μία ώρα εξαιτίας πτήσης τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που προκάλεσε προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία.

«Ο εναέριος χώρος του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι έκλεισε για 69 λεπτά εξαιτίας μίας πτήσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που προκάλεσε μία κάποια αναταραχή. Το αεροδρόμιο ξανάνοιξε στις 12.45, τοπική ώρα (11.45, ώρα Ελλάδος)», αναφέρεται σε ανακοίνωση των αερολιμενικών αρχών, που διαχειρίζονται τα δύο τοπικά αεροδρόμια.

«Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό επεισόδιο και εμείς φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψη την ασφάλεια των επιβατών και των πελατών μας. Όπως αντιλαμβάνεστε είμαστε ένα από τα πλέον πολυάσχολα αεροδρόμια του κόσμου και σημειώθηκαν μεγάλες οχλήσεις για χιλιάδες επιβάτες. Υπάρχουν σαφείς περιορισμοί για τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια των Εμιράτων, που υπαγορεύουν ποιος τύπος δραστηριοτήτων είναι παράνομος» τόνισε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας στο Ράδιο Ντουμπάι 103.8.

Κατά συνέπεια, 22 πτήσεις χρειάστηκε να σταλούν σε άλλο αεροδρόμιο, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις έως και 4 ωρών καταγράφηκαν στην πραγματοποίηση άλλων πτήσεων. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο σε 18 μήνες.

Η πτήση τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων, αεροσκαφών απαγορεύεται σε μία ζώνη 5 χλμ από τα αεροδρόμια, τα ελικοδρόμια και τις ζώνης προσγείωσης επανδρωμένων αεροσκαφών στα Εμιράτα.

Σε όλον τον κόσμο, η χρήση τέτοιων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, κάθε κατηγορίας, έχει πολλαπλασιασθεί είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διασκέδαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024