Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαφή νομοθετική πρωτοβουλία για σταθερή εργασία ζητούν οι λιμενεργάτες

Σαφή νομοθετική πρωτοβουλία για σταθερή εργασία ζητούν οι λιμενεργάτες

Με νέα 48ωρη απεργία συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Μιλούν για «μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης» που ανοίγει μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων» της εργασίας τους. Ζητούν ωστόσο συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία «θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

Με νέα 48ωρη απεργία συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Το ίδιο διήμερο η ομάδα εργασίας του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) θα συνεδριάσει στον Πειραιά για να συμπαρασταθεί στους απεργούς.

«Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τους πολύμηνους αγώνες μας ότι η πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον» αναφέρουν οι λιμενεργάτες και μιλούν για «μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης» που ανοίγει μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (Γ.Κ.Π., Σ.Σ.Ε κτλ)» της εργασίας τους.

Υποστηρίζουν ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό, απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία «χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια χαρακτηρίζουν το επερχόμενο 48ωρο ως «ιδιαίτερα κρίσιμο» για το εργασιακό μέλλον τους. Σημειώνουν ότι όλο αυτό το διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεών τους διατήρησαν ανοικτό το πεδίο του διαλόγου με παρεμβάσεις και προτάσεις τους και θεωρούν πλέον ότι «επιβάλλεται εδώ και τώρα να υπάρξει η αναγκαία υπέρβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Να γίνει αντιληπτό ότι τα λιμάνια χωρίς εργασιακή συνέχεια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, χωρίς καθαρές διατάξεις που δεν υποκρύπτουν ‘τρομοκρατική ασάφεια’, δεν μπορούν να έχουν επόμενη μέρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024