Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΘ

Ένταση στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΘ

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στην Αποθήκη Δ' του λιμανιού της πόλης, καθώς εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση βρέθηκαν εντός της αίθουσας. Οι τόνοι ανέβηκαν και όταν έκαναν την εμφάνισή τους βουλευτές της ΝΔ.

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στην Αποθήκη Δ’ του λιμανιού της πόλης, καθώς περίπου 100 εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση βρέθηκαν εντός της αίθουσας, άπλωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα.

Ένταση επικράτησε την ώρα που ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ Κώστας Μέλλιος παρουσίαζε στοιχεία στους μετόχους. Η ομιλία του διακόπτονταν από συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης, ενώ οι εργαζόμενοι έφεραν στην αίθουσα κι ένα ομοίωμα Δούρειου Ίππου, σε μικρό μέγεθος, όπου αναγράφεται η λέξη “ΤΑΙΠΕΔ”.

Και νωρίτερα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, τους οποίους οι λιμενεργάτες αποδοκίμασαν.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ επιτέθηκαν φραστικά στον τομεάρχη Ναυτιλίας του κόμματος, Σίμο Κεδίκογλου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι με δηλώσεις του ζήτησε την επίταξη των εργαζομένων.

Οι βουλευτές ζήτησαν να συνομιλήσουν με αντιπροσωπεία των λιμενεργατών, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να αποχωρήσουν.

Όπως εξήγησαν αργότερα, δεν υπήρχε η δυνατότητα διαλόγου με τους εργαζόμενους σε συνθήκες «οχλοβοής», ενώ παρατήρησαν πως μεταξύ των απεργών ήταν και κάποιοι «εγκάθετοι», με σκοπό να δημιουργήσουν μια εικόνα σε βάρος του κλιμακίου της ΝΔ ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Σημείωσαν ότι εξάντλησαν κάθε πιθανότητα για έναν ήρεμο και γόνιμο διάλογο με την πρόταση να συναντηθούν με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών σε άλλη αίθουσα του ΟΛΘ και όχι στο εντευκτήριο, αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις καταστροφικές συνέπειες από την απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΘ, λέγοντας πως οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι η κατάσταση στο λιμάνι είναι δραματική. Κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και τη διοίκηση του ΟΛΘ να ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον τους. Παράλληλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας προκύπτει ότι διασφαλίζονται επαρκώς τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε και κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη» τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης και καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, για την οποία σημείωσε ότι «είναι παγιδευμένη στις δικές της αντιφάσεις», σε σχέση με αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση για τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτά που πράττει τώρα. Προσέθεσε ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες των εργαζομένων, αλλά οι επιπτώσεις από την απεργία είναι καταστροφικές για τη Θεσσαλονίκη.

Η ζημιά από την 18ήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΘ είναι μεγαλύτερη από εκείνη των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2008. Θίγονται δεκάδες επιχειρήσεις, κυρίως οι εξαγωγικές, και ο τζίρος του ΟΛΘ έχει πέσει στα 50.000.000 ευρώ, όταν το 2007 ήταν 70.000.000 ευρώ, επισήμανε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Ο Σάββας Αναστασιάδης παρατήρησε πως η ΝΔ αντιμετωπίζει την κατάσταση στα λιμάνια με υπευθυνότητα, σε αντίθεση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είπε ακόμα πως ίσως οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ δεν είχαν τη διάθεση να συζητήσουν μαζί τους, γι’ αυτό και αρνήθηκαν την πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αντιπροσωπείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024