Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθερά δεύτεροι οι «Ενωμένοι Podemos» πριν τις ισπανικές κάλπες

Σταθερά δεύτεροι οι «Ενωμένοι Podemos» πριν τις ισπανικές κάλπες

Ο συνασπισμός της Αριστεράς με επικεφαλής το Podemos έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ισπανία στις 26 Ιουνίου, επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη. Ο συνασπισμός Unidos Podemos (Ενωμένοι Μπορούμε) έρχεται στη δεύτερη θέση -πίσω από το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι που και πάλι δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία- αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Σοσιαλιστές.

Ο συνασπισμός της Αριστεράς με επικεφαλής το Podemos έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ισπανία στις 26 Ιουνίου, επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Ο συνασπισμός Unidos Podemos (Ενωμένοι Μπορούμε) θα κέρδιζε 25,6% των ψήφων και 88 έως 92 έδρες στην 350μελή ισπανική Κάτω Βουλή, καταγράφοντας άνοδο από τις 71 έδρες που είχαν μαζί στις εκλογές του Δεκεμβρίου τα δύο κόμματα που σχημάτισαν τη συμμαχία.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να κερδίζει τις εκλογές, με 29,2% των ψήφων και 118 έως 121 έδρες, ελαφρώς λιγότερες από τις 123 έδρες που είχε κερδίσει τον Δεκέμβριο και μακράν των 176 εδρών που χρειάζεται για να έχει την πλειοψηφία.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα περνάει στην τρίτη θέση με 21,2% και 78 έως 80 έδρες, σε σύγκριση με τις 90 έδρες που είχε κερδίσει τον Δεκέμβριο, ενώ οι φιλελεύθεροι Ciudadanos παραμένουν τέταρτοι με 14,6% και 38 έως 39 έδρες, από τις 40 που είχαν.

Οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα υποχρέωνε τους Σοσιαλιστές να επιλέξουν ανάμεσα στην υποστήριξη ενός μεγάλου συνασπισμού με το PP και στο να γίνουν ήσσονες εταίροι του Podemos σε μία αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, επιλογές που ο ηγέτης τους, Πέδρο Σάντσεθ, έχει επανειλημμένα αποκλείσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024