Μέγα πλήθος στη μουσουλμανική προσευχή για την κηδεία του Μοχάμεντ Αλι
Χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, φίλαθλοι και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι παρέστησαν την Πέμπτη στη μουσουλμανική τελετή που οργανώθηκε στη μνήμη του μεγάλου πυγμάχου και προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του ανθρώπου που αγωνίστηκε μέσα στα ρινγκ για τη νίκη και έξω από αυτά για την ειρήνη.
Χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, φίλαθλοι και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι παρέστησαν την Πέμπτη στη μουσουλμανική τελετή που οργανώθηκε στη μνήμη του μεγάλου πυγμάχου και προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του ανθρώπου που αγωνίστηκε μέσα στα ρινγκ για τη νίκη και έξω από αυτά για την ειρήνη.
Η Jenazah, η μουσουλμανική προσευχή για την κηδεία, τελέστηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Φρίντομ Χολ, στο ίδιο συγκρότημα όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών νίκησε τον Γουίλι Μπέσμανοφ το 1961, στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στο Λούισβιλ του Κεντάκι.
Την τελετή παρακολούθησαν 14.000 άνθρωποι. Σχεδόν όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν κατ’ επανάληψη στον Άλι χαρακτηρίζοντάς τον «πρωταθλητή του λαού».
Ο Άλι και η οικογένειά του σχεδίαζαν την κηδεία εδώ και μια δεκαετία, ώστε να διασφαλίσουν πως θα τιμούσαν τη μουσουλμανική πίστη αλλά ταυτόχρονα η τελετή θα ήταν προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της δυτικής κουλτούρας.
Το τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι θα δοθεί την Παρασκευή, σε μια διαθρησκευτική τελετή παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
- Ο Τραμπ, οι εκλογές και η «απειλή του κομμουνισμού»
- The Expla-in Project | Το ΠΑΣΟΚ, τo «φάντασμα» του άρθρου 16, και η συνταγματική αναθεώρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442