Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣτΕ: Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση της προσφυγής  των καναλιών για τις 4 άδειες

ΣτΕ: Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση της προσφυγής των καναλιών για τις 4 άδειες

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε σε εμβόλιμη δικάσιμο της 4ης Ιουλίου 2016, στη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (28 μέλη), να συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε σε εμβόλιμη δικάσιμο της 4ης Ιουλίου 2016, στη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (28 μέλη), να συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών.

Στην Ολομέλεια αυτή θα συμμετέχουν, εκτός των συμβούλων Επικρατείας, και αντιπρόεδροι, ενώ εισηγητής των υποθέσεων αυτών ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για επίσπευση εκδικάσεως των υποθέσεων αυτών. Με την επιστολή του αυτή -η οποία κοινοποιήθηκε και προς άλλους (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κ.λπ.), αλλά και στον κ. Σακκελλαρίου- ο δικηγόρος ζητούσε για την προστασία των θεσμών αλλά κυρίως της αξιοπιστίας του ίδιου του διαγωνισμού, να υποβληθεί αίτηση (όπως προβλέπει σχετική διάταξη) από τον υπουργό ως διάδικο, κατά προτίμηση εκδίκασης της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται ότι η αποδοχή του αιτήματος «είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του διαγωνισμού τόσο έναντι των διαγωνιζομένων και των Ελλήνων πολιτών, όσο και έναντι των Ευρωπαϊκών Θεσμών».

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με την υπ’ αριθμ. 113/2016 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος» (Μega Κύπρου), με έδρα τη Λευκωσία.

Ο εν λόγω κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός στρεφόταν κατά του ΕΣΡ και ζητούσε να ανασταλεί η άρνησή του να του απαντήσει στην αίτησή του να εκπέμψει ψηφιακά στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που έχει.

Βασικό επιχείρημά του είναι ότι, εφόσον έχει άδεια τηλεοπτικού σταθμού από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, μπορεί να εκπέμψει και στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί, κεκλεισμένων των θυρών, στις 17 Ιουνίου 2016 σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος ο κ. Σακελλαρίου και εισηγητής ο κ. Παπαγεωργίου) η αίτηση αναστολής του Mega Channel για το ζήτημα των αδειών.

Στην αίτησή του το Mega Channel, μεταξύ των άλλων, επικαλείται ότι «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ».

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024