Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Ξανθού με μέλη επιστημονικών εταιρειών για το κάπνισμα

Συνάντηση Ξανθού με μέλη επιστημονικών εταιρειών για το κάπνισμα

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιούφης ανέλυσαν στον κ. Ξανθό τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιούφης ανέλυσαν στον κ. Ξανθό τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, αλλά και μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά σε βάθος χρόνου η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να υπάρχει και στο μέλλον διάλογος, τόσο με την ΕΚΕ όσο και με τις άλλες επιστημονικές εταιρείες, όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, που με εκπροσώπους τους παραβρέθηκαν και εκείνοι στη συνάντηση, διατυπώνοντας συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024