Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπογράφεται το μνημόνιο με τη Lamda για το Ελληνικό

Υπογράφεται το μνημόνιο με τη Lamda για το Ελληνικό

Το ΤΑΙΠΕΔ και οι επενδυτές που έχουν επιλεγεί για την αξιοποίηση του Ελληνικού θα υπογράψουν αργότερα σήμερα (Τρίτη) μνημόνιο κατανόησης, κλείνοντας τη μία από τις εκκρεμότητες για τη δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, η διαπραγμάτευση με τους επενδυτές για βελτίωση των όρων της συμφωνίας συνεχίζεται. Σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα για τη μεταβίβαση ποσοστού 5% του ΟΤΕ μετατέθηκε για αργότερα, όπως είπε η ίδια.

Το ΤΑΙΠΕΔ και οι επενδυτές που έχουν επιλεγεί για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού αναμένεται να υπογράψουν αργότερα σήμερα (Τρίτη) μνημόνιο κατανόησης, κλείνοντας τη μία από τις εκκρεμότητες για τη δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως σημείωσε η κυβερνητικής εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για βελτίωση των όρων της συμφωνίας προς όφελος του Δημοσίου θα συνεχιστούν.

Σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα για τη μεταβίβαση ποσοστού 5% του ΟΤΕ μετατέθηκε για λίγο αργότερα. Θα έχει έχει πάντως λυθεί έως την εκταμίευση, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η επίσπευση της συμφωνίας για το Ελληνικό και για τη μεταβίβαση του ποσοστού του ΟΤΕ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της υποδόσης των δανείων ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τους δανειστές της χώρας, η οποία αναμένεται αργότερα τον Ιούνιο.

Η συμφωνία για την διαχείριση του ακινήτου στο Ελληνικό ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και consortium επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development υπογράφηκε στα τέλη του 2014. Ωστόσο, οι διαφωνίες με τις τοπικές κοινωνίες για διάφορα ζητήματα, η επιδίωξη της κυβέρνησης να αλλάξουν κάποιοι όροι προς όφελος του Δημοσίου και το μεταναστευτικό καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σημειώνει το Reuters.

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε πάντως ότι η προθεσμία για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου και ότι μέχρι τότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές, ώστε να κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον.

Οι αλλαγές θα προβλέπουν αύξηση των επενδύσεων από πλευράς του αναδόχου, το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων αυτών και αύξηση της προβλεπόμενης έκτασης πρασίνου, με αντίστοιχη μείωση της δόμησης, επισήμανε.

Αναφορικά με τη μεταβίβαση ποσοστού 5% των μετοχών του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, η Ολγα Γεροβασίλη είπε ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, καθώς υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες από πλευράς της Deutsche Telekom.

H Deutsche Telekom κατέχει το 40% στον ΟΤΕ και το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την πώληση επιπλέον ποσοστού στον Οργανισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024