Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενών τους σε τροχαίο

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενών τους σε τροχαίο

Τουλάχιστον 13 ανυποψίαστους πολίτες κατηγορείται ότι εξαπάτησε μία 42χρονη, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα. Το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη στον Χολαργό ως μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της.

Τουλάχιστον 13 ανυποψίαστους πολίτες κατηγορείται ότι εξαπάτησε μία 42χρονη, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στον Χολαργό, ως μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της.

Όπως προέκυψε, οι δράστες το μεσημέρι της 3ης Ιουνίου επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο, κάτοικο της περιοχής. Μέλος της σπείρας τού τηλεφώνησε με απόκρυψη αριθμού και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε «κλαίγοντας» ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος, το οποίο, προσποιούμενο τον αστυνομικό, του ζήτησε 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Το θύμα αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού. Στη συνέχεια, ωστόσο, αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να σπεύσουν και να ακινητοποιήσουν τη 42χρονη έξω από το σπίτι τού παρ’ ολίγον θύματός της.

Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τελευταίο τρίμηνο, με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία τα μέλη της σπείρας έπειθαν τα θύματά τους, αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και κατόπιν για την καταβολή χρηματικού ποσού, ώστε να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, με διάφορες δικαιολογίες, απέτρεπαν τους παθόντες να κλείσουν το τηλέφωνο, ώστε να μη μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός. Τότε είτε μετέβαινε στα σπίτια των ηλικιωμένων για την παραλαβή των χρημάτων, είτε άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης, για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς.

Με δικογραφία σε βάρος της, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και απάτη, η 42χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή συμμετοχή της και σε άλλες περιπτώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024