Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Η αποχή ευνοεί τον Ραχόι, οι «Ενωμένοι Podemos» περνούν δεύτεροι
To ισπανικό Κοινοβούλιο είχε σπάσει «στα τρία και κάτι» και οι νέες κάλπες φαίνεται ότι θα πλήξουν κυρίως το σοσιαλιστικό PSOE

Ισπανία: Η αποχή ευνοεί τον Ραχόι, οι «Ενωμένοι Podemos» περνούν δεύτεροι

Εν όψει της νέας κάλπης στην Ισπανία, μετά το αδιέξοδο, το κεντροδεξιό Λαικό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να προβάλλεται πρώτη δύναμη -και πάλι χωρίς αυτοδυναμία- όπως η σύμπραξη του Podemos με την Ενωμένη Αριστερά (IU) πιάνει τη δεύτερη θέση και αφήνει πίσω τους Σοσιαλιστές. Καθοριστική για την πρωτιά του PP εμφανίζεται η αποχή, η οποία προβλέπεται να κυμανθεί ακόμη υψηλότερα από τον Δεκέμβριο.

Εν όψει της νέας κάλπης στην Ισπανία, μετά το αδιέξοδο, το κεντροδεξιό Λαικό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να προβάλλεται πρώτη δύναμη -και πάλι χωρίς αυτοδυναμία- όπως η σύμπραξη του Podemos με την Ενωμένη Αριστερά (IU) πιάνει τη δεύτερη θέση και αφήνει πίσω τους Σοσιαλιστές.

Σε δημοσκόπηση του Metroscopia για λογαριασμό της Pais που δημοσιεύεται την Κυριακή, το κεντροδεξιό PP εμφανίζεται στην εκτίμηση αποτελέσματος στο 28,5% και ακολουθείται από τους Podemos-IU που εμφανίζονται στο 25,6%.

Στη δύναμη του PP δεν καταγράφεται σημαντική μεταβολή σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Όμως η από κοινού δύναμη των Podemos-IU εμφανίζεται δύο μονάδες υψηλότερα από το άθροισμα των δυνάμεών τους στην κάλπη της 20ής Δεκεμβρίου.

Αντιθέτως, το σοσιαλιστικό PSOE περνάει στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,2%, περίπου δύο μονάδες χαμηλότερα. Το «αστικό» Ciudadanos εμφανίζεται στο 16,6%.

Όπως διαπιστώνει και η ίδια η εφημερίδα, η μάχη της 26ης Ιουνίου θα είναι μάχη «μεταξύ των άκρων» (PP και Podemos), που έχουν αμφότερα χτίσει την στρατηγική τους πάνω σε πόλωση αγνοώντας το σοσιαλιστικό PSOE ως «μεσαίο έδαφος» -το οποίο μοιάζει και να χρεώνεται την αποτυχία δημιουργίας κυβέρνησης.

Στην ίδια την πρόθεση ψήφου πάντως, το Podemos εμφανίζεται ακόμη ισχυρότερο από ό,τι το PP όμως η αποχή αναμένεται τελικά να ευνοήσει (όπως, από διαφορετική ωστόσο αφετηρία και το Δεκέμβριο) το κόμμα του Ραχόι, και μάλιστα όταν η εφημερίδα αναφέρει πως η συμμετοχή στις κάλπες της 26ης Ιουνίου αναμένεται, βάσει της δημοσκόπησης, να πέσει ακόμη χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024