Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερχείλισε ο Σηκουάνας, απομακρύνονται έργα τέχνης από το Λούβρο

Υπερχείλισε ο Σηκουάνας, απομακρύνονται έργα τέχνης από το Λούβρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής θα κηρυχθεί η Γαλλία εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κλείσει, μεταξύ άλλων, το Λούβρο και να απομακρυνθούν προληπτικά έργα τέχνης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής θα κηρυχθεί η Γαλλία εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ήδη, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το διαμέρισμα του Λουαρέ, ενώ αρκετά ακόμα, ανάμεσά τους και το Παρίσι βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε και περισσότερα από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν κλείσει εξαιτίας πλημμυρών. Μεταξύ άλλων έχει κλείσει το Μουσείο Ορσέι.

Το Μουσείο του Λούβρου έκλεισε νωρίτερα την Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό και την Παρασκευή, προκειμένου να απομακρυνθούν τα πολύτιμα εκθέματά του, σε περίπτωση που η στάθμη του Σηκουάνα συνεχίσει να ανεβαίνει.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το προσωπικό μας, αλλά αυτό θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε με ηρεμία συγκεκριμένες συλλογές τέχνης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» αναφέρει εσωτερικό έγγραφο προς τους εργαζόμενους του μουσείου.

Ο δήμος του Παρισιού προειδοποίησε ότι η στάθη του Σηκουάνα μπορεί να φτάσει τα 5,6 μέτρα μέχρι το τέλος της ημέρας, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η στάθμη του νερού θα φτάσει λίγο λιγότερο από τα 6 μέτρα αύριο, Παρασκευή.

Νωρίτερα, σχεδόν 24.400 σπίτια στο Παρίσι και στην περιοχή Λουαρέ είχαν μείνει νωρίτερα χωρίς ρεύμα, ενώ ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στα 21.700 σπίτια.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα οδήγησε στο κλείσιμο υπόγειας γραμμής του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνάει από το κέντρο της πόλης.

Η γραμμή RER C θα παραμείνει κλειστή μέσα στο Παρίσι από τις 4 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η κακοκαιρία στην κεντρική Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της δέκα νεκρούς, οι περισσότεροι στη Γερμανία.

Η περιοχή έχει προετοιμαστεί για περαιτέρω άνοδο της στάθμης των ποταμών.

Μεταξύ των βαρύτερα πληγεισών περιοχών είναι το Νεμούρ, από όπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επισκέφθηκε την πόλη την Τετάρτη. Η στάθμη του ποταμού στο κέντρο της πόλης έχει φτάσει στα επίπεδα των καταστροφικών πλημμυρών του 1910.

«Το κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό. Όλες οι επιχειρήσεις καταστράφηκαν» δήλωσε η δήμαρχος Βαλερί Λακρούτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024