Καθηγητής ο στόχος των πυροβολισμών στο UCLA, άγνωστα τα κίνητρα
Την ταυτότητα του θύματος στους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια γνωστοποίησε η αστυνομία κατά την έρευνα για τη δολοφονία με μετέπειτα αυτοκτονία του δράστη που είχε βάλει σε συναγερμό το πανεπιστήμιο. Το θύμα ήταν ένας 39χρονος καθηγητής μηχανολογίας αλλά η ταυτότητα του δράστη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και τα κίνητρά του παραμένουν μυστήριο.
Την ταυτότητα του θύματος στους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια γνωστοποίησε η αστυνομία κατά την έρευνα για τη δολοφονία με μετέπειτα αυτοκτονία του δράστη που είχε βάλει σε συναγερμό το πανεπιστήμιο.
Το θύμα ήταν ένας 39χρονος καθηγητής μηχανολογίας αλλά η ταυτότητα του δράστη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και τα κίνητρά του παραμένουν μυστήριο.
Οι πυροβολισμοί είχαν θέσει σε συναγερμό ολόκληρο το πανεπιστημιακό συγκρότημα, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν ακόμη και για ομάδα δραστών που περιφέρονταν ανοίγοντας πυρ.
Τελικά, επρόκειτο για έναν δράστη που πυροβόλησε θανάσιμα τον 39χρονο καθηγητή Γουίλιαμ Κλουγκ και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του.
Η αστυνομία βρήκε στο σημείο και ένα σημείωμα αυτοκτονίας, όπως περιορίστηκε να ανακοινώσει επίσημα.
Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν διαρρεύσει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, ο καθηγητής Κλουγκ δίδασκε στο τμήμα μηχανολογίας και αεροδιαστημικής μηχανικής.
Οι πυροβολισμοί είχαν πυροδοτήσει χαοτικές σκηνές και τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων, καθώς αρχικά όλοι φοβούνταν «τυφλή επίθεση» ενόπλου στο συγκρότημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα δηλωθούν τα φιλοδωρήματα
- Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου (pic)
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 50% χώρες που προμηθεύουν όπλα στο Ιράν
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κρίση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)







































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442