Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως την Παρασκευή η πληρωμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Έως την Παρασκευή η πληρωμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Τη διαβεβαίωση ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή εισέπραξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχαήλ Βλασταράκος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και τον διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κωνσταντίνο Μπαρούς.

Τη διαβεβαίωση ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή εισέπραξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχαήλ Βλασταράκος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και τον διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κωνσταντίνο Μπαρούς.

Συγκεκριμένα, οι κ.Μπερσίμης και Μπαρούς ενημέρωσαν τον κ. Βλασταράκο ότι την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 εστάλησαν εντάλματα για την πληρωμή περίπου 1.500 συμβεβλημένων ιατρών. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να σταλούν εντάλματα για την πληρωμή άλλων 2.500 ιατρών. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ενταλματοποιηθεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών. Τα εντάλματα είναι προς υπογραφή στον πάρεδρο, ο οποίος πλέον βρίσκεται εντός του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΙΣ ευελπιστεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και θα πληρωθούν άμεσα οι γιατροί.

Στις 31 Μαΐου εξεδόθη η Κοινή Υπουργική Απόφαση αρ.90 παρ.7 ν.4368/16, σύμφωνα με την οποία, οι πάροχοι θα πληρώνονται στο 100% μέσα από δειγματοληπτικό έλεγχo.

Για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια, και με δεδομένο ότι το παράρτημα Γ’ της Υπουργικής απόφασης Βορίδη (Αύγουστος 2014) δεν είχε εφαρμοστεί καθ’ ολοκληρία από την ΗΔΙΚΑ, αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων προκειμένου να εξοφληθούν οι πάροχοι.

Σε ότι αφορά τα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, στα οποία διενεργείται κλινικός έλεγχος, θα αποσταλούν διευκρινίσεις για τυχόν παραλείψεις ή κοστολογήσεις επιπλέον ΚΕΝ κ.λπ. ώστε να υπάρχουν σαφείς κανόνες, τη στιγμή που η πληρωμή πλέον θα γίνεται στο 100% μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024