Συγκέντρωση έξω από το υπ.Υγείας των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο
Απλήρωτοι για τέσσερις ή και πέντε μήνες καταγγέλλουν ότι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο» και από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ βρίσκονται σε στάση εργασίας έως τις 11:00.
Στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, που, όπως υποστηρίζουν «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».
Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το «Δρομοκαΐτειο», ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση».
Συγκεκριμένα, για το πρώτο πεντάμηνο του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, από το σύνολο της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι «να αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους».
Στο «Δρομοκαΐτειο» απασχολούνται 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας-φύλαξης και εστίασης, οι οποίοι, όπως αναφέρει το Σωματείο, «παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, συνεχίζοντας, όμως, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».
Κινητοποίηση προγραμματίζουν για αύριο, Πέμπτη, και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν», οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου, από τις 8:00 έως τις 10:00, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Τέλος, στις 8 Ιουνίου οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση του νόμου για το ασφαλιστικό και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
- Ισπανία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη φονική φωτιά – 12 νεκροί – Κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442