Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς απεργία διαρκείας κινούνται οι πιλότοι της Air France

Προς απεργία διαρκείας κινούνται οι πιλότοι της Air France

Οι πιλότοι της Air France ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδικάτου SNPL. Πάνω από τα δύο τρίτα των πιλότων μελών της ένωσης ψήφισαν υπέρ μακράς απεργίας, αλλά δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων.

Οι πιλότοι της Air France ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδικάτου SNPL.

Ο επικεφαλής του SNPL Φιλίπ Εβέν δήλωσε πως πάνω από τα δύο τρίτα των πιλότων μελών της ένωσης που εργάζονται για την Air France ψήφισαν κατ’ αρχήν υπέρ μακράς απεργίας, αλλά είπε ότι ακόμη δεν έχει ορισθεί ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.

Η απεργία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εμμονική μείωση του κόστους» της αεροπορικής εταιρίας, είπε ο Εβέν. Οι πιλότοι είχαν απορρίψει τις προτάσεις της Air France σε συνομιλίες για την παραγωγικότητα τον Απρίλιο.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η απεργία των πιλότων θα συμπέσει με το κύμα των διαμαρτυριών στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τις απεργίες στον πετρελαϊκό τομέα κατά των κυβερνητικών σχεδίων για αλλαγές στον νόμο περί εργασιακών σχέσεων.

Όμως η απειλή για απεργίες της ναυαρχίδας των αεροπορικών εταιριών στη Γαλλία θα είναι άλλος ένας πονοκέφαλος για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ πριν από την έναρξη, στις 10 Ιουνίου, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016.

H Air France-KLM αρνήθηκε να προβεί άμεσα σε κάποιο σχόλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024