Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

...

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών που θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου» με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου από την 1η έως τις 3 Ιουλίου 2016.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 15 διαφορετικά σεμινάρια από επαγγελματίες του είδους με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, Bellydance, Rajasthani Indian Dance (Ghoomar), Tribal Fusion Bellydance, Classical Indian Dances (Bharata Natyam, Odissi), Shaabi (Oriental Dance), Yoga και άλλα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και Bollywood Dance Master Training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος Bollywood Dance».

Η ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, η προσκεκλημένη μας Ινδή δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος Sujata Taware – Κerikoppa, η Elina Kikili, με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό αλλά και τον τσιγγάνικο χορό, η Domenika Arnetzeder, o Sumon Rudra, οι αγαπημένοι μας Βαλεντίνη Μόσχου, Γιασεμή Καλαθάκη, Εριφίλη Νικολακοπούλου, Soraya Shoheib, Ελισάβετ Δακουτρού, Ειρήνη Γεωργίου θα είναι μεταξύ άλλων μερικοί από τους καλεσμένους.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στην παράσταση που θα δοθεί στο παλίσιο του φεστιβάλ θα εμφανισθούν γνωστοί δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές καθώς και προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα.

Το Φεστιβάλ, φιλοξενεί επίσης και τον «3ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood» στην Ελλάδα, που διοργανώνει το «Oriental Expression Awards», ο οποίος θα παραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου, ενώπιον πενταμελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (ατομικό και ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO).
Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID–UNESCO).

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχές:
Artistic Studio Oriental Expression
Λεωφ. Βουλιαγμένης 272Α-ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος (έξοδος Βουλιαγμένης)
Τηλ./Fax 210 9735888 – Κιν.6992553320, 6997116407
www.orientalexpression.gr – info@orientalexpression.gr
www.bollywoodfestival.gr – www.bollywoodacademy.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024