Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Στη δύσκολη συγκυρία υπάρχουν πεδία συνεργασίας

Πούτιν: Στη δύσκολη συγκυρία υπάρχουν πεδία συνεργασίας

Τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας - Ρωσίας επαναβεβαίωσε η ηγεσία της χώρας στις συναντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα με τον ρώσο πρόεδρο Βλ.Πούτιν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα με πολυμελή ομάδα υπουργών και επιχειρηματιών. Ο Βλ.Πούτιν παραδέχτηκε τις δύσκολες συγκυρίες, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασία όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και σε άλλα πεδία, όπως οι υποδομές, η υψηλή τεχνολογία και οι αμοιβαίες επενδύσεις.

Τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας επαναβεβαίωσε η ηγεσία της χώρας στις συναντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα με τον ρώσο πρόεδρο Βλ.Πούτιν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα με πολυμελή ομάδα υπουργών και επιχειρηματιών. Ο Βλ.Πούτιν παραδέχτηκε τις δύσκολες συγκυρίες, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασία όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και σε άλλα πεδία, όπως οι υποδομές, η υψηλή τεχνολογία και οι αμοιβαίες επενδύσεις.

Κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν, που διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά αντί για 30 λεπτά, όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή, την οποία επιτάσσουν οι ιστορικά ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομική σταθεροποίηση στην περιοχή.

Τονισε ακόμη ότι η επίσκεψη Πούτιν έρχεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και σταματά η αβεβαιότητα, ως εκ τούτου μπορεί να συμβάλει θετικά για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η συγκυρία είναι δύσκολη, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασία όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και σε άλλα πεδία, όπως οι υποδομές, η υψηλή τεχνολογία και οι αμοιβαίες επενδύσεις.

«Πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα και τις σχέσεις των δύο λαών μας σε απτά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια, είναι η υψηλή τεχνολογία, οι υποδομές, οι επενδύσεις, ελπίζω να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

Συνάντηση με Παυλόπουλο

Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.



Η Ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και ειδικά στη Συρία.

«Μόνον αυτή η έκβαση μπορεί να οδηγήσει αφενός στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος υπό όρους που σέβονται στο ακέραιο την αξία του ανθρώπου και αφετέρου, στην πλήρη εξάλειψη της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας του ΙSIS» δήλωσε ο Πρόεδρος.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η εδώ παρουσία του αποτελεί το επιστέγασμα και την κορύφωση της ειλικρινούς, διαχρονικής και άκρως δημιουργικής σε διεθνές επίπεδο, φιλίας των Κρατών και των Λαών μας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου στη Ρωσία ανακοίνωσαν την έναρξη του Έτους Ρωσίας-Ελλάδας και αναφέρθηκε στην πορεία αυτών των εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον κ. Παυλόπουλο, όσο και προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γιατί υποστήριξαν την επικείμενη επίσκεψή του στο Αγιον Όρος.

Αφού υπογράμμισε την συμπλήρωση των 1.000 χρόνων ρωσικής παρουσίας στο Αγιον Όρος, παρατήρησε ότι «μάλλον οι ημερομηνίες δεν είναι τόσο σημαντικές. Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες».

Αναφέρθηκε και στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, θέμα που θα απασχολήσει τις επαφές του με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Μόνο τον Μάρτιο, είπε, οι αφίξεις είχαν άνοδο 523%, τόνισε.
Αυτή την ώρα του παρατίθεται γεύμα εργασίας (στο Μέγαρο Μαξίμου) και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις (πιθανότητα για τα τρένα) θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Το βράδυ ο κ. Πούτιν θα παραμείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου από το πρωί της Πέμπτης έχουν αποκλειστεί ολόκληρες περιοχές από την Αστυνομία και από δυνάμεις ασφαλείας.

Ο ρώσος πρόεδρος έφτασε στην Αθήνα σχεδόν με μία ώρα καθυστέρηση και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Αμας Πάνος Καμμένος.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Όρος. Στην Ιερά Κοινότητα (η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας) θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες.

Η επίσκεψη στο Αγιο Όρος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024